От х:

Днес в x:

2 °C

Производството на iPhone 12 mini ще бъде спряно през Q2 поради лоши продажби

Миналия октомври Apple пусна серията мобилни телефони iPhone 12, която включва iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max.

iPhone 12 mini разполага с 5.4-инчов OLED дисплей и е най-евтиният нов смартфон на компанията. Ниската цена обаче не помогна и iPhone 12 mini в момента е най-слабо продаваният модел, който представлява едва около 6% от продажбите.

Известната инвестиционна компания JPMorgan Chase наскоро публикува най-новата си прогноза, в която анализаторът Уилям Йънг намали прогнозите си за производство на iPhone 12 и iPhone 12 мини съответно с 9 и 11 милиона. В същото време той също потвърди, че търсенето на iPhone 12 mini на пазара е слабо и продажбите в световен мащаб са твърде ниски. Анализаторите, позовавайки се на източниците си от веригата за доставки, добавиха, че Apple ще прекрати производството на този телефон през второто тримесечие на 2021 г.

По този начин iPhone 12 mini може да се превърне в най-краткотрайния водещ модел в историята на iPhone. В същото време се очаква, че в новата линия смартфони отново ще се появи малък модел, който Apple може да оптимизира и направи по-привлекателен (при iPhone 12 mini животът на батерията е много лош).

Анализаторът също така повиши прогнозата за продажбите на iPhone 12 Pro Max с 11 милиона бройки.

Според Counterpoint Research доставките на смартфони iPhone са се увеличили с 22% през предходното тримесечие. Нарастването се дължи на пускането на линията iPhone 12, която поддържа мрежи от пето поколение. Също така продажбите на предишни модели не спаднаха и търсенето им е стабилно след намалението на цената им.

Компанията е доставила 90 милиона смартфона и има над 23% пазарен дял. Анализаторите отбелязват, че Apple засили позициите си в премиум сегмента на смартфоните в Китай. Според главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук два от трите най-продавани премиум смартфона в Китай са от Apple.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
04 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
04 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
04 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
04 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
04 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
04 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
04 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
04 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
04 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
04 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
04 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
04 мар 2021
Последни новини