От х:

Днес в x:

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите в Мелбърн

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира на твърди кортове "Мъри Ривър Оупън" в Мелбърн с награден фонд 320775 долара.

Поставеният под номер 2 Димитров пласира 10 аса и надделя над представителя на домакините Алексей Попирин с 6:4, 6:7(5), 6:3 за 2:24 часа.
19-ият в света хасковлия започна добре с брейк още в първия гейм, като след това запази преднината си до края на сета.

Димитров реализира нов брейк в петия гейм на втората част и при 5:4 сервираше за победата, но 114-ият в класацията на АТП Попирин успя да спечели подаването на българия, а в последвалия тайбрек той взе аванс от 5:2 точки и това се оказа решаващо за изравняването на резултата.

Загубеният сет мобилизира Димитров и той дръпна с 5:0 гейма в третата част. В следващите три гейма хасковлията пропусна общо пет мачбола, а това позволи на Попирин да намали до 3:5. Хасковлията все пак затвори мача при шестата си възможност на собствен сервис в деветия гейм.

Така българинът ще срещне Корентен Муте от Франция по-късно днес във втория си мач за деня за място на полуфиналите.

21-годишният Муте, 80-и в света, надделя в третия кръг над представителя на домакините Джеймс Дъкуърт със 7:6(4), 6:4.

Французинът спечели единствената си среща с Димитров досега с 2:6, 3:6, 7:6(4), 6:3, 6:1 на "Уимбълдън" през 2019 година.

Тенисистите са принудени да играят по две срещи днес, след като двубоите вчера бяха отложени заради положителна проба за Ковид-19 в хотела на играчите, което наложи над 500 души да си направят извънредни проби за коронавирус.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини