От х:

Днес в x:

7 °C

КРС обяви търг за три 5G лиценза в България

Със своe Решениe № 36 от 28.01.2021 г. Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) обявява търг с тайно наддаване за издаване на разрешения за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс - радиочестотен спектър в обхват 3.6 GHz за осъществяване на електронни съобщения чрез наземна мрежа, позволяваща предоставянето на електронни съобщителни услуги (режим на работа TDD), с национално покритие.

Предмет на търга е издаване на три разрешения с национално покритие за ползване на ленти 3500-3600 MHz, 3600-3700 MHz и 3700-3800 MHz, със срок от 20 години.

Началната тръжна цена за 1 блок от 100 MHz е в размер на 4 000 000 (четири милиона) лева, съгласно Тарифата за таксите, които се събират от КРС по Закона за електронните съобщения. Стъпката за наддаване в търга – 100 000 (сто хиляди) лева, а депозитът за участие в търга е 200 000 (двеста хиляди) лева.

Таксата за закупуване на тръжните книжа е 4000 (четири хиляди) лева. Заявления за участие в търга могат да се подават най-късно до 17.30 часа на 25.02.2021 г.

Според юристи, с които OFFNews се консултира, условията на процедурата за 5G лицензите на практика са написани така, че да изключат други кандидати освен съществуващите в момента три мобилни мрежи с национално покритие.


Ето какво пише в условията на търга:

В търга могат да участват лица, които да отговарят на следните изисквания:

3.1.1. Да притежават издадени разрешения с предоставен радиочестотен спектър за наземни мрежи, позволяващи предоставянето на електронни съобщителни услуги на територията на Република България.

3.1.2. Да имат реализирани инвестиции в мобилни мрежи (GSM, UMTS и LTE), декларирани в т. 1.2. от Раздел А3 от годишните въпросници, предоставени в Комисия за регулиране на съобщенията, спрямо сумата на паричния поток от инвестиционна дейност в позиция „Закупуване на имоти, машини, съоръжения и нематериални активи” от отчета за паричните потоци, част от годишния финансов отчет на предприятието, не по-малко от 25 % средно за последните 5 г.

3.1.3. Да е постигната норма на рентабилност, определена въз основа на печалбата преди лихви, данъци и амортизации спрямо приходите, не по-малко от 25 % средно за последните 5 г.

3.1.4. Да е постигната средна норма на възвръщаемост, определена въз основа на печалбата преди лихви, данъци и амортизации спрямо сумата на нетекущите активи, посочени в годишните финансови отчети, не по-малко от 10 % средно за последните 5 г.

3.1.5. В търга не могат да участват лица, които имат публични задължения към държавата, включително и към комисията и осигурителни фондове, установени с влязъл в сила акт на компетентен орган, освен ако е допуснато разсрочване или отсрочване на задълженията. 

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 16.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е подходящ за творчески планове и подготовка за реализацията им. Не се претоварвайте физически, мислете позитивно и съзидателно. Хармоничните отношения ще ви помогнат да се организирате и справите по-леко с трудностите. Обективната ви оценка за нещата е предпоставка за правилни решения и адекватни действия.
16 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
С основание може да очаквате от работата си днес по-добри доходи. Трудностит са възможни по линия на администрация и неспазване на срокове и законност. Въпреки това ще се справите с възникналите препятствия и ще доведете делата си до край, което значи и осигуряване нуждите на семейството.
16 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Дава ви се отлична възможност да покажете на практика вашите умения, изобретателност и младежки дух. Голямата ви ангажираност може да ви направи неспокойни и нетърпеливи, но сега е момента да стиснете зъби и да издържите. Повярвайте, усилията ви няма да са напразни. Всичко, което постигнете днес, ще ви носи добри дивиденти за дълго време напред.Струва си, нали.
16 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Стремите се да вършите нещата така, че на хората около вас това да им харесва и да не влизате в пререкания за излишни неща. Помислете обаче и за собствените си желания и за това, че е трудно винаги всички да са доволни. На работното място пред вас се открива блестяща възможност да покажете на какво сте способни, затова захванете се сериозно за работа.
16 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате доста работа днес, но едва ли ще се намери нещо, с което да не успеете да се справите. Често се заемате с много неща наведнъж, но учудващо за хората около вас успявате да се справите без проблеми. Ще се изненадате от предложението, което ви прави близък приятел. Винаги сте готови да отвърнете на предизвикателствата и едва ли ще откажете.
16 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Привеждайки програмата си в действие, ще засилите активността и желанието си за общуване. Чрез търговско-финансови операции, реализирани не без подкрепата на близък човек, ще се стабилизирате материално. Ако сте пряко ангажирани с професионалните си задачи ще получите изгодни предложения.
16 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ако сте и не конфликтни ще спечелите повече, осъществявайки плановете си. Насочете усилията си в областта, в която сте най-силни. От там ще дойдат и добрите резултати. Желанията ви скоро ще станат реалност, повярвайте си. При някои е възможно да се събудят стари, хронични заболявания.
16 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Предстои ви ден, който ви предлага възможности в много направления. Най вече от вас зависи как ще предпочетете да го изживеете, но със сигурност не трябва да спирате да се усмихвате и да забавлявате околните, защото настроението ви е страхотно. Ставащото е само част от настъпващия период на драгоценни успехи.
16 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нетърпеливи сте да видите работата си по-скоро завършена и това ви амбицира. Усърдно ще избегнете проблем, който застрашава да обезсмисли труда ви досега. Към някой от обкръжението ви сте особено чувствителни и това ви пречи да оцените връзката си правилно. Но не му пречете да изрази отношението си към вас.
16 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Несъгласието ви с нечие решение не бива да пречи на отношенията помежду ви. Намерете по-елегантен начин да изразите становището си, без да влизате в конфликт и да застрашавате връзката си. Можете да предложите и повече в името на общото ви бъдеще, не мислите ли. Волята ви е силна, но не пренебрегвайте и другите.
16 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Възможностите ви за извънредни приходи днес са много добри. Има вероятност и да ги пропуснете при прекалено колебание. Може би пред някои от вас стоят леки затруднения в бизнеса, които скоро ще отшумят без трайни негативни последици.
16 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
16 апр 2021
Последни новини