От х:

Днес в x:

9 °C

LG спира със смартфоните

Въпреки че LG не влиза групата на петте водещи производители на смартфони в света, през последните години компанията успява да радва феновете си с нестандартни и интересни устройства, които дори грабнаха награди по време на CES 2021.

През изминалите дни обаче в мрежата се появи изтекла вътрешна информация, която гласи, че LG е на път да се раздели със смартфоните си и да продаде бизнеса.

Не става ясно от какво е продиктувано решението, но по всичко личи, че не става дума за слух, а за конкретни намерения, които вече са в ход.

По данни на BusinessKorea, виетнамският конгломерат Vingroup Co е предложил най-висока сума за бизнеса с телефони на LG, за да се възползва от присъствието на компанията в западните пазари.

Vingroup Co разполага с бизнеси в най-различни сфери, сред които компании за недвижими имоти, хотели, автомобили, но също така и телефони.

Производството на смартфони на Vingroup е третото най-голямо във Виетнам след тези на китайската компания Oppo и корейския гигант Samsung.

Холдингът също така вече работи с LG в качеството си на производител на компоненти и устройства, но сега конгломератът иска да завземи и позициите, които LG има в САЩ.

През 2020 г. LG се задържа на седмото място сред най-големите производители на телефони в света и успя да продаде 55 милиона устройства.

В САЩ обаче компанията е на трето място по пазарен дял след Apple и Samsung, като по данни от 2019 г. той възлиза на 11%.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
20 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
20 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
20 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
20 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
20 апр 2021
Последни новини