От х:

Днес в x:

Джо Байдън отмени ключови политики на предшественика си

В първите си минути в Белия дом, американският президент Джо Байдън подписа редица укази, които поставят начало на работата на неговата администрация.

Сред тях са връщането на САЩ към Парижкото споразумение за климата, както и за задължителното носене на маска във федералните сгради и на федерални земи.

Сред подписаните от Байдън укази са и този за оставането на страната в Световната здравна организация, прекратяването на забраната за влизането в САЩ на граждани от предимно мюсюлмански държави, отмяната на строителството на нефтопровода "Кийстоун Екс Ел“, прекратяването на строителството на стената по границата между САЩ и Мексико и за полагането на усилия за разширяването на многообразието и равноправието за етническите групи във федералното правителство.

Указите целят да преобърнат на 180 градуса досегашните политики на Доналд Тръмп и дават ясно послание за новото управление на Байдън и администрацията му, броени часове след полагането на клетва от 46-ия американски президент, отбелязва Франс прес.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Хр
    Христова
    3 0
    09:43, 21 яну 2021
    Вашингтон за пореден път е центърът на света и милиарди очи са вперени натам, защото събитията касаят всички и са в планетарен мащаб. Видимо е с просто око, че днес „столицата на световната демокрация“ е окупирана военна територия. Десетки хиляди тежко въоръжени войници, барикади и блокпостове, метални огради с бодлива тел, полицейски час, забрана за свободно движение на хора, военни патрули из целия град – страховит антиутопичен пейзаж, на фона на безпрецедентно синхронно заключване на световното население – само слепец не би видял, че става въпрос за добре организиран глобален преврат.
    Но по този начин идват на власт тираните – със сила и всяване на страх. И с песните на своите придворни холивудски бардове, които ще сътворят величествен шоу спектакъл, ознаменуващ началото на Новия световен ред. Действие, което беше отложено с цели четири години заради допусната грешка в Системата –  „недоразумението“ Тръмп.
    Последният американски президент обаче не просто забави сценария. Той отвори кутията на Пандора и направи невидимото видимо. 
Последни новини