От х:

Днес в x:

Дъжд и застудяване, жълт код за повечето области

Ще е облачно, с валежи от дъжд. В ранните сутрешни часове в крайните северозападни райони има малка вероятност дъждът да се примесва със сняг и да има заледявания. След обяд, главно в планинските райони на Южна България, ще има значителни валежи.

В Северозападна България температурите ще са по-ниски, почти без дневен ход - 2-5 градуса. В останалите райони минималните температури ще са между 3 и 8 градуса, максималните - предимно между 7 и 12 градуса.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца, но ще се понижи значително.

Над Черноморието ще е облачно и дъждовно. Максималните температури на въздуха ще са 9-12 градуса, на морската вода - 9-10 градуса. Вълнението на морето ще се усили и ще е 3 бала, в северните райони - 4 бала.

Над планините ще е облачно и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, над около 1500-1700 метра - от сняг. Ще духа силен и бурен, по високите и открити части - и ураганен, вятър от юг. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6 градуса, на 2000 метра - около 1 градус. 

Оранжев код за обилни валежи и поледици е обявен в област Смолян. Жълт код за обилен дъжд е обявен за области Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Сливен, Ямбол, в Търговище, Велико Търново, Габрово - за силен вятър, а във Видин, Монтана и Враца - за сняг и поледици.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини