От х:

Днес в x:

Първата онлайн премиера на Плевенския театър е гледана от над 4 хиляди зрители

Първата онлайн премиера в 101-годишната история на Драматично-кукления театър "Иван Радоев" в Плевен - "Унизените. Беларус" от Андрей Курейчик, постановка на Явор Гърдев, е гледана от над 4 хиляди зрители от различни континенти на страницата на театъра в Интернет, съобщиха от културния институт.

Това е станало възможно благодарение на субтитрите на английски език. Авторът на текста е участник в протестите, а представлението е първо по рода си, режисирано специално за онлайн излъчване в Интернет пространството.

Плевенският театър посвети свое онлайн представление на носителите на наградата "Сахаров", която се връчва в Европейския парламент на демократичната опозиция в Беларус.

Преводът е на Майя Пачникова, музиката - на Калин Николов, а костюмографията - на Николай Димитров - NAD. Изявяват се актьорите Иван Бърнев, Антъни Пенев, Бориса Сарафова, Надя Керанова, Адриан Филипов, Александър Кънев и Красимира Кузманова - Кокран. Спектакълът е репетиран и заснет при пълна индивидуална изолация на актьорите - без пряка присъствена среща и без пряко взаимодействие между тях в репетиционна зала, на сцена или пред камера.

Както БТА съобщи, първата си онлайн премиера Плевенският театър реализира на 14 декември от 21.00 ч.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини