От х:

Днес в x:

13 °C

Новоизградена зона за отдих откриха в село Леново

Изображение 1 от 3

  Заместник-кметът на Асеновград инженер Петър Петров и кметът на село Леново Борис Ангелов откриха новоизградена зона за отдих, разположена в центъра на населеното място.

  Облагородяването на пространство е финансово обезпечено чрез безвъзмездна помощ от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Проектът е реализиран по национална кампания „Чиста околна среда – 2020 г.“.

  За изграждането на зоната за отдих са засадени 10 броя паркови дървета от вида кипарис. Поставени са тротоарни плочи и градински бордюри. Монтирани са беседка и пейка с перголи, както и кошчета за отпадъци.

  Проектът е на обща стойност близо 10 000 лева с ДДС и е по идея на кмета на Леново Борис Ангелов и неговия екип. Участие в изготвянето на цялостната идея взеха и жители на селото.

  Те инициираха подписка, с която декларираха, че ще полагат доброволен труд при осъществяване на проектното предложение, както и че ще полагат грижи за поддръжката на зелените площи занапред.

  За да не бъде допуснато замърсяване на зоната за отдих и в цялост района на Леново, управата на селото се е ангажирала да извършва периодични проверки на място.

  Предвижда се да бъдат поставени предупредителни табели и предприемане на строги административни мерки при установяване на нарушители.

  „Очакваме бдителност и ангажираност от страна на жителите на Леново да следят за чистотата на зоната и да сигнализират при забелязани нарушители“, каза кметът на населеното място.

  „Благодарим на държавата за предоставената възможност да кандидатстваме и за това, че проектът беше одобрен. Като заместник-кмет, който отговаря за развитието на населените места, искам да изкажа благодарността си и към кмета на община Асеновград доктор Христо Грудев за личната му ангажираност, съдействие и подкрепа за реализирането на инициативата.

  Надявам се реализирането й да подобри естетическата визия на селото и да привлече още млади хора в селото. Изграждането на тази зона за отдих доказа, че малките населени места имат голям шанс за развитие.

  Необходимо е само инициативност както от страна на кметовете, така и от населението, какъвто е случаят тук в Леново“, посочи заместник-кметът по хуманитарните дейности в община Асеновград инженер Петър Петров.

  Благоустроеният терен може да се ползва от хора във всички възрасти. Целта на реализирания проект е да се насочи вниманието на хората към дейностите по опазване на околната среда и промяна на общото отношение към природата.

  В първите три години след реализирането на проекта зелените площи ще се косят и поливат редовно от служители на кметството. Ще се осъществява поддръжка и на храстите, дърветата и цветята.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 25.01.2021

  Последни новини