От х:

Днес в x:

14 °C

Жена със сърдечно заболяване почина след отказан прием в столична болница

Жена от Ботевград със сърдечно заболяване е починала, след като отказали да я приемат в столичната Окръжна болница. Оказало се, че кардиологичното отделение там е трансформирано в COVID такова.

От Спешна помощ обаче нямали официална информация за промените и затова закарали пациентката в „Св. Анна”. 

„На 21 ноември майка ми се влоши. Отидохме до Бърза помощ в Ботевград. Биха й орбазон. Стояхме един час. Докторите я попитаха добре ли е и ни пуснаха да се приберем. Майка ми нямаше положителен тест. Прибрахме се, стояхме 2 часа и тя каза, че пак й е много лошо. Жена ми се обади отново на Бърза помощ и ни казаха, че трябва да я закараме в Окръжна болница в София. От там обаче ни изгониха, защото кардиологичното отделение е трансформирано. Трябваше да ни кажат да не ходим там. Стояхме 40 мин. и нищо не се случи. След това я закарахме в Трета градска, където обаче почина. Ако го нямаше това забавяне, щеше да оцелее”, разказаха близки на починалата жена.  

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Въ
    Възмутена
    1 0
    11:31, 24 ное 2020
    Хора умират на стълбите пред болница, а те ни казват, че усещането за хаос не отговаряло на истината. Къде другаде в ЕС се разиграват такива ужаси? В България и пациенти, и медици са жертви на хаоса и цинизма.
    Българските граждани, които възнамеряват да съдят болници и лекари заради загуба на близки, починали от Ковид-19, пропускат истинския виновник - правителството с премиер Бойко Борисов. И пациенти, и медици са жертви на хаоса, ужаса и цинизма в резултат от командно-административните мерки на управляващите. Но не те ще понесат отговорността за смъртта на хора, издъхнали на стълбите пред болници, в линейки или в резултат от разтакаване поради липса на единен протокол за лечение.
Последни новини