От х:

Днес в x:

Жената, обвинена за двойното убийство на децата си в Сандански, остава в ареста

Жената, обвинена за двойното убийство на децата си в Сандански, остава в ареста, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Днес съдът е одобрил искането на Окръжна прокуратура - Благоевград за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража" на Кристина Д. Жената е била привлечена към наказателна отговорност за тежко престъпление, извършено от нея по особено мъчителен начин и с особена жестокост спрямо жертвите, които са нейните малолетни деца.

В днешното съдебно заседание съдът е приел доводите на държавното обвинение, че от събраните към настоящия момент доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. Налице е реална опасност Кристина Д. да извърши престъпление, което налага да й бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Според адвоката на Кристина – Маньо Алексиев, тя е била жертва на домашно и на сексуално насилие в семейството си. Пред съда тя не е признала или отрекла да е извършила двойното убийство, а само е помолила да бъде пусната под гаранция.

Сигнал за открити трупове на деца на улица "Скопие" в Сандански е постъпил на 19 ноември. Под ръководството на прокуратурата са започнали активни действия по разследването, допълват от пресцентъра на прокуратурата. При огледа на местопроизшествието са иззети веществени доказателства, сред които два ножа и сатър. 32-годишната майка на двете деца е била задържана и привлечена в качеството й на обвиняем.

От прокуратурата съобщават, че разследването на престъплението продължава, очакват се заключения от назначените експертизи.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини