От х:

Днес в x:

Те такова няма. Speedway Concept Car – супер бързата кола без колела (видео)

Ако ви идва в повече – прави сте. Концептуалната кола е само едната част от проекта. По-главозамайващо е превръщането на пътя, по който тя се движи във високоскоростна писта. Защото такава е идеята на линейния двигател, според дизайнера Кристиан Фьорг.

Казано с две думи, той предлага магнитната левитация, която между другото влезе в обществения транспорт в Китай и Япония, да се ползва за индивидуални превозни средства. Неговият проект е представен на http://www.christian-foerg.dе. Авторът посочва големите предимства на линейния двигател – евтина енергия, високо КПД, това поради нулевото триене, лека конструкция на возилото ... след като линейният двигател е монтиран всъщност на пътя.

Не е фантастика, магнитната левитация задвижва JR-Maglev – най-бързото превозно средство, вървящо по релси. Японската железопътна компания разработва този вид транспорт от 70-те години на 20 век. Тестовото трасе Yamanashi Maglev Test Line отбеляза рекорда за скорост по релси на 2 декември 2003, когато композиция от три вагона на магнитна възклавница постигна 581 km/h

Вижте на видеото как всъщност ще се движи тази кола на бъдещето. Особено атрактивно е паркирането, което става автоматично на специални кули и с пълно пренебрежение към гравитацията.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини