От х:

Днес в x:

Свързват новия водопровод на Кърджалийска към стария, центърът на Хасково без вода

    Част от центъра на Хасково остана без вода днес. Причината е свърването на новия водопровод на Кърджалийска към съществуващата мрежа. От 8:30 часа днес без вода са живеещите в района между булевард „Стефан Стамболов“, булевард „Съединение“ и булевард „България“, и части от квартал „Училищни“.

    Тази сутрин на терен работеха служители на ВиК – Хасково и служители на хасковската фирма „Атастрой“, положила новият водопровод в участъка от кръстовището с булевард „Илинден“ до кръстовището с улица „Македония“. Екипите на двете звена изразиха надежда, че ще успеят да приключват още днес със свързването на водопровода, но не успяха да посочат дори и ориентировъчен час за приключването на работата на терен и съответно кога ще бъде възстановено водоподаването.

    Припомняме, че част от булевард „Освобождение“ (Кърджалийска) беше затворен за ремонт на 14 октомври 2020 г. Временната организация на движение е въведена до 12 декември 2020 г., но нагласите са ремонтът да приключи по-рано. Докато траят строителните дейности, автомобилите се насочват по обходни маршрути. Предстои цялостно преасфалтиране на ремонтирания участък, което ще извършат от хасковската фирма "Европът".

    От ВиК – Хасково съобщиха, че поради възникнала авария на главен водопровод, ще бъде нарушено водоподаването в Харманли.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини