От х:

Днес в x:

Води се досъдебно производство срещу крумовградчанин, нарушил задължителната карантина след "почернената сватба"

Досъдебно производство за нарушаване на задължителна карантина е образувано в РУ-Крумовград по чл.355, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс. При извършена проверка от полицейски служители на 54-годишен, поставен под 14-дневна карантина, мъжът не бил открит на обявения адрес. Работата по случая продължават група „Криминална полиция“ в управлението и разследващ полицай.

 Глоба в размер на 100 лв. е наложеното административно наказание за хулигански действия на 41-годишен. На 28 октомври около 13 часа мъжът предизвикал скандал в приемна на пощенска станция. Посетителят се спречкал със служителка,  държал се агресивно, отправил обиди и ругатни. Административното наказание е по Указа за борба с дребното хулиганство и е наложено с решение на Районния съд в Кърджали.

За използване на неистински официален документ е образувано досъдебно производство в ОД на МВР с постановление на Районната прокуратура. 55-годишен представил образец за осигурителен стаж с вписани неверни данни, като за самото създаване на документа от лицето не може да се търси наказателна отговорност. Разследването е по чл.316 във връзка с чл.308, ал.1 от Наказателния кодекс и се извършва от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и разследващ полицай.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини