От х:

Днес в x:

Заместник-кметът инж. Петров преряза лентата на реновираните учебни заведения в Асеновград

Изображение 1 от 3

    Днес, 27.10.20 г., се проведе заключителна пресконференция по проект "Образователна инфраструктура - обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност на сградите на детски градини, модернизация  на училища и рехабилитация на дворните им пространства".

    Реализирането му осигури по-добри условия за обучение и грижа за деца в три детски градини и две училища - ДГ "Надежда", ДГ "Зорница", ДГ "Пролет", СУ "Свети Княз Борис I", СУ "Свети Свети Кирил и Методий".

    Всички тези учебни заведения са част от общинската образователна инфраструктура на община Асеновград. Обектите са заложени в инвестиционната програма по Инвестиционен приоритет "Образователна инфраструктура".

    Реновираните учебни заведения са в зоната на публични функции с висока обществена значимост.

    Освен ремонтиране на сградите по проекта се изпълниха и дейности, свързани с доставка на обзавеждане и оборудване. Осигурена бе достъпна архитектурна среда. Благоустроиха се дворните пространства. Обособени са нови площадки за игра и озеленени пространства. 

    Изпълнението на проекта осигури модернизирани условия както за качественото обучение и грижи за децата и учениците на територията на община Асеновград, така и за работата на преподаватели и останалия персонал. 

    Изпълнените дейности без съмнение ще допринесат за постигане на общата цел на инвестиционната програма, свързана със създаване на по-добри условия за живот, обитаване, обслужване, градски отдих и заетост на живеещите в града.

    Основната цел на проекта е подобряването на образователната инфраструктура и привлекателността на града чрез обновяване, благоустрояване, рехабилитация и модернизация на общински образователни обекти.

    Успешното реализиране осигурява качествени образователни услуги и грижи за около 3 000 деца и ученици от петте обекта. Обновената материална база ще спомогне за цялостно подобряване на учебния процес, както и за въвеждане на нови и интересни методи на обучение, които да привличат вниманието на децата и учениците и да повишават тяхната мотивация и активност за придобиване на нови знания. 

    Стойността на проекта е 6 500 479,05 лева - 100 % безвъзмездна финансова помощ, от които 5 525 407,19 лева са европейско, а 975 071,05 лева национално финансиране. 

    Реализирането му стартира на 02.05.18 г. и приключва на 02.11.20 г. 

    На днешната заключителна пресконференция присъстваха;инж. Петър Петров (заместник-кмет на община Асеновград ),Живка Георгиева ( директор Дирекция "Хуманитарни дейности, проекти и сътрудничество"), инж. Биляна Малинова (  ръководител на проекта ), общински съветници, представители на администрацията. 

    Преди официалното представяне на резултатите от проекта бе проведено и откриване на обектите. 

    Лентата на петте учебни заведения преряза заместник-кметът по хуманитарните дейности Петър Петров, като бяха спазени всички противоепидемични мерки.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини