От х:

Днес в x:

8 °C

Тези места сякаш не са от този свят

Ако има нещо на този свят, което всички българи почитат, то това е нашата природата. Без съмнение страната ни е едно от най-красивите кътчета на света. Истината обаче е, че чудесата на Земята са неизброими.

От розови езера и зелени плажове до скални пейзажи, които е по-вероятно да се намират на Марс, планетата ни е пълна с изненади, а Love Exploring потърси и събра накуп най-необикновените сред тях.

Планината Данксия в Китай

Няма начин планините да бъдат по-цветни. Подобно на ярки слоеве на торта, синьото, червеното и жълтото тук се сливат, за да образуват националния геопарк Zhangye Danxia в Северен Китай. 

Снимка 501507

Чудноватите нюанси са резултат от милиони години пясъчни и минерални отлагания, докато вятърът и ерозия издълбават дълбоки хребети и корита в психеделичната скала.

Долината на смъртта в Намибия

Ако не бяха вкаменените дървета и горящите в оранжево дюни, този суров пейзаж би паснал идеално на повърхността на Луната. Но Долината на смъртта е сгушена не в някоя далечна луна или планета, а в бялата глинеста равнина на намибийския парк Namib-Naukluft.

Снимка 501506

Предполага се, че мъртвото езеро се е образувало преди повече от 1000 години. Но сякаш това не стига, а местността е оградена и от някои от най-високите пясъчни планини в света.

Пещерите на светещите червеи в Нова Зеландия

С въздушните си камери и криволичещата подземна река, пещерният комплекс Уайтомо в Нова Зеландия предлага нереална красота, наподобяваща нощно небе с много звезди.

Но всъщност именно блестукащите жители на пещерите са тези, които ги правят и толкова неземни. 

Снимка 501505

Arachnocampa luminosa е вид биолуминесцентни червеи, които тук се струпват с хиляди и организират блестящо шоу пред погледите на изумените туристи.

Вратата към ада в Туркменистан

Лесно е да разберем защо този кратер в пустинните райони на Туркменистан е известен като Газов кратер Дервезе или Вратата към ада. Смята се, че огнената пропаст се е образувала, когато съветска сондажна платформа се удря в естествена подземна газова камера.

Снимка 501504

В следствие на това, повърхностният слой земя се срутва, оставяйки след себе си масивен кратер, който изпуска отровен газ. За да се предотврати разпространението му, местните власти решават да запалят "Ада", а пламъците продължават да горят около пет десетилетия по-късно.

Мраморните пещери в Патагония

Бързо ни става ясно защо това чудо в Чили е спечелило името си. Калциевите карбонатни пещери са издълбавани от морето в продължение на хиляди години, а образувалите се вихри от тюркоаз, мента и опушено сиво изглеждат точно като мрамор. 

Снимка 501661

Отдалеченото им местоположение в Патагония пък е причината за малкия брой посещения от туристи, което помага и за съхранението на природния феномен.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 30.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
30 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
30 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
30 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
30 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
30 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
30 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
30 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
30 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
30 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
30 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
30 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
30 ное 2020

Случаен виц

Последни новини