От х:

Днес в x:

Европа за първи път отчете ръст от над 100 хиляди нови случая на коронавирус за денонощие

Европа за първи път днес надхвърли прага от 100 000 нови случая на коронавирус, регистрирани за денонощие, след като в страни като Русия и Великобритания броят на новозаразените не престана да се увеличава през последните пет дни, предаде Ройтерс.

Епицентърът на епидемията в Европа се е преместил към Великобритания, Русия, Испания и Франция, които регистрираха по над 10 000 случая през последните три дни.

Европа в момента регистрира над 16% от всички нови случаи на коронавирус и почти 22% от всички смъртни случаи от заразата по света.

Днес, когато денонощният ръст надхвърли прага от 100 000, Източна Европа бе най-тежко засегнатият регион с над 33 600 регистрирани новозаразени.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Д-
    Д-р Коронов
    1 -1
    20:51, 10 окт 2020
    Само гледайте ''заразените'' в Европа да не подминат по население на континента
  • 2
    Бо
    Борисова
    1 -1
    09:18, 11 окт 2020
    Във всички държави от Европа за два три дни се увеличи броят на заразените. Странно е че може да се заразят хора които купуват алкохол след 23 ч. А преди това не е заразно. А колко са опасни маските ще разберат след известно време тези които ги носят непрекъснато. За съжаление се отнася и за децата, обаче всеки родител би трябвало да мисли със собствения си мозък.
    "Предстои второто и още по страшно и пагубно затваряне на света (....) Ще останете без работа и пари и няма да има с какво да купите хляб на децата си. Банките ще изхвърлят всички длъжници на улицата ако не успеете да им платите предсрочно изискуемите от тях кредити. Целта е да останете без покрив, храна и някакъв изход. За да може да освирепеете предварително и да сте готови да разкъсате другия, за парче хляб. А после следват ваксините!
Последни новини