От х:

Днес в x:

Европа постави неочаквано ниска оценка на самоуправляващата се система на Tesla Model 3

Tesla понесе неочакван удар в Европа, след като системата за автономност при шофиране получи посредствен резултат от програмата New Car Assessment Program. Причината за това? Според анализа автопилотът на Tesla кара водачите да се откажат от упражняването на тотален контрол върху превозното средство.

Резултатите всъщност не показват, че автономните системи на Tesla са лоши, а дори обратното. Категории като автоматичните спирачки и избягването на сблъсъци са оценени много високо. Според анализа обаче, рекламните материали на Tesla, свързани с автопилота преувеличават неговите възможности в сравнение с наръчник с инструкции на колата.  На свой ред това може да накара някои шофьори да повярват, че Tesla Model 3 е доста по-автономна отколкото е в действителност. Така електромобилът е класиран на шесто място от десет модела със забележката, че самото име автопилот създава погрешно впечатление за възможностите на колата.

Челната тройка в проучването се заема от Mercedes GLE, BMW 3 Series и Audi Q8, които постигат добър баланс между автономност и пълноценно участие на водача в шофирането.

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини