От х:

Днес в x:

Младежкият център в Хасково отбеляза 20 години юбилей с голям концерт

    Младежкият център в Хасково отбеляза 20-годишнината от създаването си с юбилеен концерт „20 години творим край реката“.

    Гости на събитието бяха кметът на Хасково Станислав Дечев, ресорният заместник-кмет по културата Мария Вълчева и областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова.

    На сцената на читалище „Заря“, където се проведе празничният концерт, се изявиха децата и младежите от школите и клубове към Младежкия център, представиха се и техните ръководители. Студио „Театър“, Детски хор "Орфей", Балет "Алегро", Школа по етнография, Арт школа "Дъга", Астрономически клуб, Школа по пиано, Школа по китара "Хала", Мажоретен състав „Хасково“, Детски танцов ансамбъл "Южняче" бяха силно аплодирани от публиката.

    Кметът Станислав Дечев заяви подкрепа към работата на Центъра и занапред в обръщението си към участниците. „Това е мястото, където нашите деца и млади хора трябва да намират своите занимания по интереси, където да се развиват талантите и да се пазят традициите.“, каза в приветствието си Станислав Дечев.

    Той подари на Младежки център Хасково плакет с лика на Божията майка-закрилница на Хасково, за да бди тя над децата на града.

    Областният управител д-р Стефка Здравкова, която отбеляза в поздрава си, че Младежкият център е неразделна част от модерната културна история на Хасково.

    Концертът завърши с новия химн на „Младежки център“-Хасково, който е по текст на Ели Видева и музика на Боян Гегов, в изпълнение на Боян Гегов и Иванка Шекерова и празничен хор от деца и ръководители от Младежки център Хасково.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Хм
      Хмм
      1 -1
      15:07, 2 окт 2020
      След дъжд-качулка пак!
    • 2
      Аз
      Аз съм Прост ********* на Власт
      0 -1
      22:45, 2 окт 2020
      Изроди ,
      Младежкия център е бая по-стар от 20 години.:)))
      Построиха го Още когато Пуешката главичка Мюмюн Искандер от Баните беше
      дете
    Последни новини