От х:

Днес в x:

18 °C

Безработицата в хасковска област надмина средната за страната

8,2% е равнището на безработица в Хасковска област. Данните показват, че то е над средното за страната, което се отчита на 7,5%.

В сравнение с предходния отчетен месец- юли обаче, през август безработицата в Хасковско намалява с 0,4%. Но пък спрямо август 2019 година е по-висока с 2,3%.

Новорегистрираните лица са 829 и са от различни икономически дейности, като най-много са от сектор „Услуги”.

Към 31 август броят на регистрираните безработни лица в бюрата по труда от областта е 8 590.

С най-ниско равнище на безработица са общините Хасково-6.2% Димитровград-6,8%, а с най-високо – общините Маджарово-21,3% и Ивайловград-9,0%.

Област Хасково се нарежда на 11 позиция по показателя равнище на безработица сред 28-те области в страната.

На работа през осмия месец на годината в региона ново работно място са намерили 691 безработни лица.

176 от общо постъпилите на работа са с работническа специалност, 208 са от групата на специалистите и 307 са безработни лица без квалификация.

През август в бюрата по труда от област Хасково са заявени общо 371 свободни работни места.

Facebook коментари

Коментари в сайта (19)

 • 1
  Гл
  Гласоподавател
  28 -1
  12:51, 30 сеп 2020
  Г-н Дечев нали предизборно обещахте инвестиции и нови работни места за хората в Хасково? Къде са новите работни места? Къде са инвеститорите, които Делян Добрев обяви, че ще докара?
  Статистиката показва друго! Кога мислите да започнете да изпълнявате предизборните си обещания? Буревард Освобождение(бившата Кърджалийска) е като лунен пейзаш от дупки. Нали обещахте, че месец септември започва ремонта от бул. Илинден до пресечката на ул. Македония? Месец септември мина, а ремонта още не е започнал. Зимата ли чакате да дойде?
  • Да
   Данъкоплатец
   21 -1
   13:17, 30 сеп 2020
   Е обеща де. Кой каза , че ще изпълнява. Ви сте си виновен , че сте такъв наивник да му повярвате. А пък и ако сте гласували за него....
  • По
   Порчо
   14 0
   13:41, 30 сеп 2020
   Не си справедлив! Той обещанията си ги изпълнява, само зависи какво и най-важното, на кого е обещавал! Нали затова още станал - не станал кмет и вдигна таксата смет на фирмите 5-6 пъти. Защото нали е обещал на ДПС и на Румен Гайтански - Вълка, да им осигури пари за сметосъбирането, а те да му осигурят гласове за кметските избори?
  • Тъпо селско бичме ,
   крадливо при това
   ......
   А всички са красиви и невинни като са деца ....
   Живота как ги прави от добри , грешници е голяма мистерия ?
 • 2
  Ка
  Кабаков
  11 -2
  14:09, 30 сеп 2020
  Проверки за извънреден труд навсякъде и ще се появят много работни места
 • 3
  Ха
  Хаха
  6 -6
  14:31, 30 сеп 2020
  Как няма като ги мързи да работят, по лесно е 6 Месеца навън после на борсата
 • 4
  Ka
  Karenin
  17 0
  14:44, 30 сеп 2020
  Ясно е, че тези проценти безработица не са реални. В действителност тя е много по-голяма, имайки предвид, че много от безработните не се регистрират като такива. Проблемът с безработицата обаче остава последните години на заден план. На преден план излиза проблема с умствения потенциал на голяма част от работещите служители. Истината е, че масово по места управляват прости хора, които съкращават или принуждават сами да напуснат много служители, които не са съпричастни с некомпетентното им и корумпирано управление. Назначават се масово "калинки", "мои хора или хора на еди кой си". Ето това е страшното - не колко е процента на безработицата а колко процента са действително работещите хора, притежаващи някакъв макар и малък интелектуален капацитет.
  • Ее
   ееее
   9 -4
   14:50, 30 сеп 2020
   нали целиот народ скача и иска демокрация. каритализъм. ей на. така е в капитала. богатия ръга бедния до припадък. ако има разместване в местата играта продължава.
  • Ее
   еееее
   3 -3
   14:52, 30 сеп 2020
   и да не ме обвините в комуниЗ. социализма и капитализма да двете страни на една и съща монета. кое е по гнусно и гадно още е твърде рано да се каже
  • Ии
   ииии
   6 -1
   18:06, 30 сеп 2020
   Това у нас няма нищо, ама абсолютно нищо общо с демокрацията!
 • 5
  Хп
  хпхп
  15 0
  14:48, 30 сеп 2020
  Всичко е стъкмистика 8% безработица тараланци .Това е само от тия дето ходят да се подписват в бюрото. Безработицата е поне 30% може и повече
 • 6
  Пе
  Пеева
  12 -1
  15:17, 30 сеп 2020
  Да безработица има и то много по-голяма.Там където се обявяват места са запазени за хората на ДПО и ГЕРБ.Мога да го докажа за съ желание е така.Не товорим,че хората нямат необходимит ценз.
  • Пр
   Препатил
   7 0
   16:49, 30 сеп 2020
   Вашият пост казва много. Всеки се натиска за държавна служба. Уж заплатите били ниски , много работа , а всеки се натиска.
 • 7
  Ге
  ГЕРБерас
  9 -1
  15:18, 30 сеп 2020
  Туй ни мой да бъде! Мяза фалшива новина!
 • 8
  2 -1
  16:52, 30 сеп 2020
  Не може да има едновременно свобода на словото и сигурен подсигурен живот.
  Само едно от двете.
 • 9
  Хо
  Холанеца
  8 -1
  17:41, 30 сеп 2020
  Аз работя в чужбина,прибирам се с най-малко 10 000 бона, а в България хем си почивам хем вземам и обезщетение от борсата....да не съм луд да работя за тези пари в България
 • 10
  Ит
  Ита
  3 -2
  19:27, 30 сеп 2020
  В ЦПЛР-***********-има място за зам.директор.Ангелова се пенсионирала.
  • Su
   super
   3 -2
   20:48, 30 сеп 2020
   ама не е вярно
 • 11
  Не
  Не бесепар
  3 -2
  21:50, 30 сеп 2020
  Кога бе,ще запълните дупките в хасково???

Хороскоп за 20.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Снабдете се с повече информация, отнасяща се до професионалните ви проекти. Амбициите ви са осъществими, но трябва повече работа. Отлагайки нещата, няма да постигнете напредък, за това съчетайте усилията си с човек от обкръжението ви. Увереността, с която печелите доверие ви помага да сте в крак с новостите.
20 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви ще е много днес, затова бъдете пределно концентрирани. Опитайте са да свършите всичко, което се изисква от вас. Възможно е околните да ви занимават със странични проблеми, но не позволявайте това да се случи. Нямате основания да се съмнявате в искреността на свой близък.
20 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Пристъпвате към осъществяването на свой проект, върху който работите от доста време. С изявите си ще впечатлите хора, които бихте желали да имате за партньори. Ще последват препоръки и добри предложения. Не си губете времето с човек, имащ други предпочитания. Ако трябва да правите компромиси, не се колебайте.
20 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не прекалявайте с пазаруването днес, тъй като финансовото ви състояние не е завидно. Помислете за отношението си към околните, дали това е най-доброто, на което сте способни. Опитайте се да приемете неприятни новини хладнокръвно, без излишни емоции.
20 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате много добър късмет днес и ще получавате потвърждение за това на всяка крачка. Денят е подходящ за рисковани авантюристични начинания, като ако не спечелите много, то е сигурно че няма и да загубите, а изживяванията които ви предстоят наистина си заслужават опита. Доброто ви настроение се отразява много благотворно на атмосферата у дома.
20 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес ще бъде добър ден за вас, особено по отношение на личния ви живот. Приятната новина, която ще чуете, ще ви накара да летите от радост. Очакват ви хармонични отношение с вашия любим човек. Пожелайте си тези хубави моменти да не ви напускат никога. Работата ще ви се стори досадна, но ще се справяте без усилия.
20 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Обичани сте и днес отново ще получите потвърждение за любовта на човека, с когото споделяте общи интереси и други вълнения. Работещите с документи и пари да повишат вниманието си, всяка разсеяност би им струвала скъпо. Предложения, свързани с бъдещи реализации ще ви накарат да предприемете и съответните действия.
20 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Пред вас се разкриват перспективи, които ви помагат с лекота да постигате целите си. Умеете да говорите убедително и това ви прави предпочитани и интересни, а също и успешни. Не пренебрегвайте мнението на колегите си, в даден момент ще ви бъде полезно и ще ви подтикне към действия.
20 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В повече работа ще премине деня ви. Срочни ангажименти и семейни задачи ще ви подтикнат да потърсите и друга възможност за справяне с проблемите си. Но, ако в нечие присъствие откриете дразнител, не бързайте да късате мостовете. Овладените емоции са по-добър съветник от желанието да си кажете всичко, което ви притеснява.
20 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Приятна личност ще ви напомни отминали събития, от които сте запазили добри спомени и чувства. Няма да ви бъде трудно да осъзнаете пропуските си и да ги наваксате. Внимателно подбирайте храната си, имате нужда да разнообразите менюто си. Повече предпочитайте плодове и зеленчуци и по-малко на месо с мазнини.
20 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
И днес ще продължи успешният ви ход напред. Ако трябва отложете някои свои ангажименти и отделете повече време за близък, който се нуждае от съдействието ви. Помощта ви ще бъде полезна и навременна. Някои от вас ще пътуват по служебни дела. Бъдете внимателни при шофиране и не предприемайте рисковани изпреварвания.
20 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да разнообразите деня си, пък било то и по нетрадиционен начин. Малка промяна в плановете няма да ви навреди кой знае колко, дори напротив. Това ще ви открие неподозирани хоризонти и перспективи. Хората около вас се възхищават на активността ви и способността да поемате отговорности.
20 окт 2020
Последни новини