От х:

Днес в x:

14 °C

Изслушаха в съда заловените за подкуп инспектори

Пловдивският  Окръжен съд днес разгледа  делото срещу двамата бивши инспектори от Областната агенция по безопасност на храните в Пловдив, които бяха хванати с подкуп от 1000 лв. и хранителни продукти от мандра в първомайското село Искра. 

През юни миналата година, при проверка във фермата инспекторите Григор Милчев и Светослав Нестеров установили нарушения, но според собственика на мандрата Георги Кадиев поискали хиляда лева и две торби сирене и кашкавал, за да си „затворят очите“.

Единият инспектор бил заловен с парите и продуктите, открити в автомобила му. 

Има данни, че съдружниците в мандрата не за първи път са изнудвани от инспекторите, които веднага след арестуването им бяха уволнени. 

Пред съда обвиняемият Григор Милчев разказа историята по друг начин. След като е установил нарушението (което не е било първо) собственикът на мандрата е искал среща. Впоследствие той се е срещнал с Иван Тенекджиев - съдружник на Кадиев и му е разяснил какви са направените от тях нарушения.  

По-късно се срещнал и с Кадиев. „Отидох и говорихме кратко. Каза, че ще прави сделка и аз с колегата сме създали лошо впечатление. От джипа си извади две торби с млечни продукти. Сложи ги отпред и се качи до мен. Извади свитък с пари и ми ги подаде. Аз отказах, тъй като не съм се разбирал с него нищо. Така два пъти и пак отказах. Не знаех кой с кого има уговорки. Той каза, че ще ги пусне в торбите. Аз му казах: Айде, пускай ги! Той си тръгна, а аз се чудих какво на правя и на кого да се обадя. Взех си цигари, изпуших една и след това вече дойде полиция. Аз бях тръгнал към ветеринарната служба, за да търся съдействие от колегите и юристката какво да правя", разказа Милчев.

Спрямо Григор Милчев. и Светослав Несторов е определена мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на по 3 000 лева, за всеки един от тях.

 Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини