От х:

Днес в x:

13 °C

Хаос и гняв: Първият дебат Тръмп - Байдън разочарова всички

Хаос, гняв и остри лични нападки. Единият се опитва да прегази опонента си като валяк, а другият го нарича "клоун" и пита "няма ли най-после да млъкнеш, човече".

Така изглеждаше първият дебат между Доналд Тръмп и Джо Байдън, в който президентът от първата минута започна да прекъсва претендента за Белия дом и да го напада. Тази тактика се очакваше и ако е била капан, Байдън бе вкаран в него. Макар че далеч преди двамата да се срещнат в щата Охайо коментатори предупреждаваха, че дебат с Тръмп днес изглежда като да излезеш на автомобилно състезание и да знаеш, че един от пилотите е пил. От екипа на Байдън казаха, че то ще участва в следващия дебат.

Правилото всеки да отговаря по две минути и половина беше нарушено от самото начало и през повечето време президентът се опитваше да надприказва Байдън. Това не позволи да се говори за политики и планове как да се управлява страната, от което в крайна сметка губи американският народ.

Първите впечатления - не само на анализатори, но и на обикновени зрители - са че Байдън може да не е спечелил двубоя, но определено Тръмп го е изгубил. Хората казаха, че са разочаровани и че не отива на президент на САЩ и главнокомандващ на най-мощната армия в света да се държи по този начин.

Тръмп отказа да осъди белия расизъм и въоръжени групировки на войнстващи бели в година, когато расовите отношения в страната са в една от най-критичните си точки от десетилетия насам. Той продължи да поставя под съмнение честността в гласуването по пощата, практикувано от милиони американци. Така и не се разбра дали при неясни резултати в нощта на 3 ноември президентът ще се въздържи от това едностранно да се обяви за победител.

"Той не може да ми попречи да определите изхода от тези избори... Ако спечеля, това ще бъде прието. Ако изгубя, това ще бъде прието. Ако получим достатъчно гласове, той ще трябвада си тръгне. Той не може да остане на власт", каза Байдън.

"Не м иговорете за свободно предаване на властта. Това ще бъде измама, каквато никога не сте виждали. Всичко това няма да свърши добре", каза Тръмп.

Байдън говори по-често на камерите (т.е. на избирателите), докато Тръмп го нападаше и поставяше под въпрос интелигентността му и го обвиняваше, че има крайно леви цели и ще блокира и съсипе страната заради коронавируса (Байдън никога не е казвал подобно нещо, той обеща да изслуша учени и специалисти и да действа решително, когато това е нужно).

Симпатизантите на президента най-вероятно много са харесали шоуто, но Тръмп едва ли е спечелил някого извън ядрото на избирателите си. Анализатори се съмняваха през последните седмици дали предизборният му щаб изобщо се опитва да разшири популярността му сред колебаещите се американци.

Донякъде това може да се каже и за Байдън - той показа, че е способен да води разгорещен спор и изобщо не е "Сънливият Джо", както го осмива Тръмп, но и има съмнения, че успява да привлече много повече избиратели отвъд базата на демократите от 2016 г.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ако днес се нуждаете от съвет, допитайте се до близък приятел или роднина. Така може да не се съмнявате в неговата лоялност. Видимо се нуждаете от промяна на обстановката около себе си. Сами можете да си създадете душевен комфорт, но също се погрижете и за близките си. Любовта ви се усмихва днес.
25 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
По-често давайте израз на добрите чувства към близките си, за да се радвате на взаимност. Духът ви ще укрепне и това ще се отрази благоприятно на живота ви. Въпросите, които ви вълнуват ще намерят по-бързо решението си, срещайки разбиране и подкрепа. Не правете компромиси с нещата, които са важни за вас.
25 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Планирате да свършите много неща днес, но ако не се организирате по подобаващ начин, едва ли ще доволни от резултатите, които постигате. Част от вас губят прекалено много време в колебания и това едва ли ще им помогне да се вместят в предвидените за работата им срокове. Можете да оползотворите свободното си време с активно раздвижване или спорт.
25 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
По никакъв друг начин не виждате изхода от нещата за себе си, освен като победители. Това ви поведение ви поставя най-отпред и ви мотивира да дадете най-доброто от себе си. Нямайте колебания относно начина си на действие, вие знаете къде са силните ви страни. Ще имате подкрепа, ако такава ви е нужна.
25 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще останете доволни днес от това, което се случва около вас. Имате възможността да изпълните намеренията си и го правите по блестящ начин. Измъквате се ловко от деликатна ситуация и то в печеливша позиция. Ще ви се наложи да изчакате още нещо, което досега не ви се е отдавало, скоро ще успеете да го направите според предварителните си планове.
25 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви дълго мечтан ден в домашна обстановка, където атмосферата едва ли ще бъде нарушавана от разноречия и други неприятни неща. Наслаждавайте се на спокойствието си и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица.
25 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Придържайте се към онова, което се изисква от вас, за да не ви вземат за особняци. Желаете да имате повече свобода, но засега се задоволете с това, което ви се предлага. Ще намерите верния път към сърцето на желания от вас човек, но трябва и вие да дадете от себе си повече.
25 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
След усилията ви напоследък парите няма да закъснеят. Постепенно възстановявате обичайния си ритъм на живот. Без излишни усилия получавате това, което искате. Добри новини свързани с близките ви правят деня ви още по-хубав. Съвместни ангажименти ви дават възможност да получите добри позиции.
25 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Помислете кое е най-доброто за вас и семейството, и с него се заемете. Краткосрочните цели са за предпочитане, виждате резултатите веднага и това ви дава сили да продължите. Освен това се нуждаете и от почивка, а също и от развлечения. Дали ще ви стигне времето всичко…
25 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днешният ден едва ли ще си останете у дома. Независимо с какво ще го свържете, бъдете сигурни, че ще останете доволни от прекараното време. Разтоварвате се сред хора, които не сте виждали отдавна или пък виждате за пръв път. При всички случаи промяната на обстановката ви се отразява особено добре.
25 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще имате възможност да изчистите някои стари задължения. В интимен план искреността би ви донесла успех, колкото и невероятно да звучи. Бъдете открити за желанията си и може да се изненадате от споделената обич, която ще срещнете. Приемате на доверие думите на непознат за вас, но не се лъжете.
25 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С желание ще се погрижите за близките ви хора, но и не само защото ще бъдете помолени за това. Добре съзнавате, че помагайки им да подредят живота си, помагате и на себе си. Изразявайки уважение към мнението на околните, ще откриете, че симпатиите ви са взаимни и от това ще последват интересни развития.
25 окт 2020
Последни новини