От х:

Днес в x:

8 °C

Тенденции в прическите на есен/зима 2020-2021 (видео)

Изображение 1 от 6

    На модния подиум дизайнерите ни представят не само своите тоалети, а и цялостната си визия за сезона - обувки, аксесоари, грим и прическа. Във видеото на модния канал A Fashion са събрани трендовете в прическите от дефилетата на Fendi, Zimmermann, Chanel, Alberta Ferretti, Etro, Michael Kors, Rochas, Jason Wu, Carolina Herrera, Valentino, , Balmain, Missoni, Chloé, Off-White, Victoria Beckham, Tom Ford, Max Mara, Saint Laurent и други от голямата мода.

    Всички те са избрали класическа изчистена линия с никакъв допълнителен обем, откриваща максимално лицето. Всеки косъм стои подреден и гладък в повечето от прическите. Ако има бретон, то е само в класическата "черта". Повечето прически са с прав път и прави коси в чисти геометрични линии. Косите са или пуснати, но пригладени, или събрани в опашка ниско на тила. Впрочем има вариации в прибирането - различни сплитания, овързвания, кокчета на различна височина.

    Сред симетричните прически има няколко с едри плоски вълни на челото или с оформяне назад. Интересен детайл е, че в асиметричните също се забелязват тези тенденции за отрито лице и обтичане естествения контур на главата. Сякаш стилистите искат да накарат жената да казва: "Ето това съм аз и моята естествена форма, и тя е прекрасна и истинска". Разбира се от опит знаем, че всъщност това доста трудно се постига.

    Само няколко модела дефилират с бухнали "рошави" коси, като ефектът е същият - на естественост и недостъпна откритост.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини