От х:

Днес в x:

Да заспиш, докато караш Tesla

Електромобилите Tesla и техните шофьори неведнъж са се превръщали в участници в куриозни и понякога опасни ситуации. Причината е автономният режим на управление, който колите на Илон Мъск позволяват.

Уточнението, че той може да се използва само когато водачът е зад волана и не изпуска от внимание случващото се пред него, явно редовно се пренебрегва. А това е предпоставка и за сериозни произшествия, както и за искане на законови мерки.

Последният случай е от Канада. Полицията получава сигнал, че собственик на Tesla спи зад волана, докато автомобилът се движи със 150 км/ч по оживена магистрала. Още по-интересното е, че до него има и спътник, който също е бил заспал. За щастие, до инцидент не се стига.

20-годишният шофьор се сдобива с обвинение за това, че шофира под въздействието на силна умора, както и за опасно каране и превишаване на позволената скорост. Очаква се съвсем скоро той да се изправи пред съда, предава Guardian.

Това е поредният от редица абсурдни случаи в последно време. През януари шофьор от Онтарио е глобен, че си мие зъбите, докато неговата Tesla се движи със 135 км/ч. Два месеца по-рано друг електромобил от същата марка бе забелязан да се движи без шофьор зад волана в насрещното на магистрала.

В САЩ се разследват редица катастрофи, причинени именно от автономния режим на управление, както и от безразсъдството на водачите.

Източник: lifestyle.bg

Коментари в сайта

Последни новини