От х:

Днес в x:

Полиция разчисти палатковия лагер на Орлов мост (видео)

След пиковия 56-ти ден на от началото на протестите срещу управлението и с искане на оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, около 3 часа през нощта полицията и жандармерията са премахнали палатковия лагер на Орлов мост.

Тази сутрин кръстовището е измито и свободно за движение на автомобили, пазят го няколко групи от по десетина полицаи. Свободно е и кръстовището пред Софийския университет. Видео от раздигането на блокадата пусна младежката организация на "Да, България" във "Фейсбук".

Повторната блокада на Орлов мост продължи близо месец, след като на 7 август полицията премахна палатковите лагери от възловите кръстовища в София, Пловдив и Варна също в ранните часове на деня. Тогава действията на полицията обаче предизвикаха обратен ефект. Петнайсет часа по-късно палатковите лагери в София и Варна се върнаха на старите места, при това в София и на по-широка площ. А на Орлов мост беше издигната и барикада.

Протестът вчера започна от сутринта пред бившия Партиен дом, където депутатите се събраха за първото след лятната ваканция заседание, но продължи и след полунощ. Протестът ескалира на няколко пъти, има десетки ранени и обгазени протестиращи и полицаи, само вечерта са задържани повече от 60 души. Около 23 часа полицията изтласка протестиращите от Триъгълника на властта. След полунощ СДВР даде извънреден брифинг на място.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    St
    strike
    2 -3
    08:54, 3 сеп 2020
    Довечера заптиетата отново ще ядат як бой.
  • 2
    Хх
    Ххх
    2 -2
    09:44, 3 сеп 2020
    Арести, глоби, затвор за агресорите. Раьплачете ги тези платени протестъри! Наиграха се за сметка на народа. Да живее България!
    • Ол
      Олег
      1 -1
      11:35, 3 сеп 2020
      Какво са се наиграли за сметка на народа бе?
      Я кажи на тебе кво ти попречи блокадата на Орлов мост? Къв си ти бе дето говориш от мое име?
    • Ус
      Усик
      1 -1
      12:38, 3 сеп 2020
      Народа е мнозинството дебили! Не сте вие хилядата човека дето правите зулуми по улиците. Ето затова ви чупиме главите по мачовете! Сега мълчи!
  • 3
    До
    До Ххх
    1 0
    15:44, 4 сеп 2020
    Ти пък кой си щом и името ти започва с .уй? Недоносен и тъп п.....ст!
Последни новини