От х:

Днес в x:

Имам готов вариант за конституция, заяви президентът Румен Радев

Това управление приключи морално и е важно час по-скоро да приключи и формално, заяви пред журналисти президентът Румен Радев. Всичко друго е агония и пилеене на историческо време и подклажда още повече гнева на хората, каза държавният глава.

По думите му най-важното за управляващите и за народните предсатвители е, когато оставката стане факт, те в никакъв случай да не гласуват за експертен кабинет. Защото хората протестират и искат оставката на това управление, за да се сложи край на режима "Борисов", а не този режим да се бетонира зад някакъв експертен кабинет, който няма да е нищо повече, освен марионетка на сегашния режим, смята Румен Радев. Според него експертен кабинет ще бъде измама към очакванията на българите. Не трябва да го допускаме, защото при един експертен кабинет пак режимът на Борисов ще организира изборите, а това означава служебно да си гарантира пожизнено управление, каза той.

Народните представители по конституция изразяват волята на народа и следва да се съобразят с тази воля, а тя е ясна - незабавни оставки, служебно правителство, честни избори и ново доверие, заяви президентът. Той отбеляза, че за първи път нашите сънародници зад граница са изключително консолидирани и това е показателно. Тези нестихващи протести са истинският, общественият вот на недоверие към правителството, каза Румен Радев.

Не може проваленото управление на Борисов изобщо да води каквито и да е конституционни дебати, да продължава да управлява, да определя бъдещето на страната, коментира държавният глава. Цинично е това управление, което погази конституцията, сега да има амбицията да дарява на българските граждани нова конституция, каза той. Мисля че, българите, независимо от политическите си убеждения, независимо от провокациите, са единни в решимостта си да отстранят тази власт, която се превърна в символ на корупцията и застоя, на пропилените възможности пред страната, посочи Радев.

Имам готов вариант за конституция, информира Румен Радев, като допълни, че няма да се оставя да бъде въвлечен в този дебат и ще го инициира веднага, и то много професионално и експертно, но в момента, в който види оставките. Това е най-важната задача пред обществото ни - незабавни и безусловни оставки на правителството и главния прокурор, служебен кабинет, честни избори, ново доверие, подчерта държавният глава.

Държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили беше на посещение във Военната академия "Георги С. Раковски", където откри новата учебна година. Пред журналисти той посочи, че не може да има трансформация и модернизация на въоръжените ни сили, ако нямаме качествено модерно образование.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Бр
    Браво Президенте!
    17 -19
    11:16, 1 сеп 2020
    Надеждата на нормалните хора в България са главно в нашият Президента генерал Радев !

    Мафията без кръв власт и кражби за милиарди няма да пусне.
    Нужен е всеобщ и масиран натис за Излекуваме Родината си от ГЕРБ !
    Всички ...Заедно !
    • 56
      5678
      19 -9
      12:59, 1 сеп 2020
      До браво президенте.
      Надеждите на нормалните хора са този глупак да вземе да се разкара.
  • 2
    До сега не сме имали по-слаб и безмозъчен президент! Агент на Кремъл и заради него ни гледат от европа като троянския кон на Кремъл.
    Имал готов вариант за конституция поне да си направи труда да я прочете!
    • Ол
      Олег
      8 -15
      13:42, 1 сеп 2020
      Колко елементарно, колко герберско! На бащицата т... Виж коментара
  • 3
    Az
    Az
    8 -3
    14:54, 1 сеп 2020
    Пълен абсурд, Бай Ганьо на 21 век, е вече наистина я втасахме......
    • Пр
      президента е женкар!
      12 -7
      15:23, 1 сеп 2020
      пРезидента сегашната действаща конституция не знае нова щял да има! Кретен
  • 4
    За
    запознат
    10 -5
    16:45, 1 сеп 2020
    По долно същество от този нашата история не помни
  • 5
    До
    До запознат
    6 -3
    17:09, 1 сеп 2020
    А по-долен и елементарен боклук тук няма, даже и името ти е в кафяво защото си л****!
  • 6
    Фъ
    ФъКю
    8 -1
    21:38, 1 сеп 2020
    Прост, прост, че чак вдлъбнат
Последни новини