От х:

Днес в x:

Топят Иван Петров за къртица на Бисеров в ГЕРБ, той отрича

Сред депутатите на ГЕРБ има внедрени кадри от противниковия отбор – ДПС и БСП, пише агенция БЛИЦ, позовавайки се на материал в „168 часа". Още при структурирането на генералската партия социалистите и депесарите са се опитали да си пробутат вътрешни хора сред Батбойковата чета.

Част от депутатите от ГЕРБ били близки до Христо Бисеров от ДПС, твърдят източници. Според тях хасковската група била свързана с човека на Ахмед Доган. Бисеров е от Хасково. Той бе една от най-влиятелните фигури в града по време на управлението на Иван Костов и впоследствие при тройната коалиция. Водачът на листата на ГЕРБ Иван Петров е работил в приватизирания по времето на Костов завод "Неохим". Тогава ключова роля в областта играеше Христо Бисеров като депутат и главен секретар на СДС. С негова помощ Иван Петров бил преместен от служител РПУ-Димитровград в РДВР-Хасково.

"Не е вярно, това са спекулации, имаше си министър на вътрешните работи. Ако Бисеров ми беше близък, защо остави да ме уволнят от РДВР през 1997 г.?", коментира Иван Петров. Възпитанието изисквало да се поздравят с Бисеров, ако се видят в парламента, така че щели да поддържат колегиални отношения. "Не сме им залагали никакви бомби. Не познавам нито един от тях. Те са полицейска структура, какво общо можем да имаме", коментира депутатът от ДПС Рамадан Аталай. Новоизбраните депутати от ГЕРБ отхвърлиха на този етап възможността да има заложени мини в техните редици.

"Жалко е, че с НДСВ се случи така, но при нас се надяваме да не се повтори", заявиха току-що заклели се избраници от генералската партия. "Ние сме сериозна партия, не е възможно при нас да се случи разцепление", коментира депутатът от София Владислав Горанов.

Мажоритарният избраник от Хасково Делян Добрев също минава за троянски кон, минал през други партии, твърдят запознати. През 2001 г. той е бил част от екипа на Любка Качакова в 24-ти столичен район, когато тя бе водачка на листата. Впоследствие Добрев е гради кариера по времето на НДСВ – оглавил отдела по евроинтеграция при областния управител тогава Георги Зарчев. Непосредствено преди номинацията си за депутат от ГЕРБ е работил с финансова компания "Фуроком", в чиято сграда се помещава и офисът на Христо Бисеров за срещите му в региона, пише БЛИЦ.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини