От х:

Днес в x:

Регионално състезание по основни познания за исляма ще се проведе в Кърджали

Регионално състезание по основни познания за исляма ще се проведе на 1 септември/вторник/в централната джамия в Кърджали. В него ще се включат деца, представили се отлично на Коран курсовете през лятото. Това съобщи за Кърджали бг вести районният мюфтия Бейхан Мехмед. Той посочи, че състезанието минава под егидата на районното мюфтийство. Ще се представят 47 випускници на Коран курсовете, завършили ги това лято. В състезанието ще се включат тази година по един преподавател и по един ученик. Минали години са били по трима възпитаници, но тази година заради пандемията броят им е редуциран.

  Състезанието ще се състои от пет етапа , като заключителните са четене на Коран и  на житието на Пророка Мохамед.

 Целим да укрепим морала, уважението към по-възрастните и отговорността на подрастващите. Коран курсовете минаха при стриктно спазване на противоепидемиологичните мерки. Така ще протече и състезанието , увери районният мюфтия Бейхан Мехмед. Той каза,че за участниците са предвидени награди,които ще запази в тайна.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Св
    СВЕТСКИ НАСТРОЕН
    1 0
    08:11, 26 авг 2020
    Докога ще манипулирате тези деца с този ислям.това ли е бъдещето бе глупак.твоето дете го учи на каквото си искаш но защо мътиш мозъците на останалите. Прости и прости родители че се подават на подобни манипулации. Бич бич е този турски и .ислям.
    Децата на ердоган не знаят какво е джамия а асамо далавери кражби проституция комар и т.н. Простотия простотия...до шия-казал народа.
Последни новини