От х:

Днес в x:

Абсолютен бокс-офис разбивач!

Шестата лента от поредицата за момчето магьосник "Хари Потър и Нечистокръвният принц" обещава да се превърне в най-касовия филм в цялата история на киностудията "Уорнър брос", съобщи РИА "Новости".

Австралия, Белгия, Боливия, Бразилия, Великобритания, Венецуела, Дания, Египет, Испания, Италия, Колумбия, Нова Зеландия, Панама, Перу, Русия, Уругвай, Франция, Швеция, Швейцария, Чили едновременно ще видят новата лента по романа на Джоан Роулинг.

В Русия филмът излиза с рекордните за поредицата над 900 копия. "Сигурно е, че лентата ще изпревари по приходи най-касовите филми в света като "Спайдърмен", "Матрицата" и дори "Карибски пирати" - твърди представител на руския разпространител "Хари Потър и Нечистокръвният принц" - "Каро филм".

Досега "Карибски пирати" бяха на трето място по приходи от продажбата на билети след "Титаник" (1,8 милиарда долара) и "Властелинът на пръстените: Завръщането на краля" (1,2 милиарда долара).

По данни на boxofficemojo.com, втората серия за пиратите "Карибски пирати: Сандъкът на мъртвеца" е донесла на създателите си над 1 млрд. долара, а третата част - "На края на света" - 960,99 милиона долара.

Предишната лента за момчето магьосник - "Хари Потър и Орденът на Феникса" - през първия ден от излизането си на екран донесе 44 милиона долара, а през премиерния уикенд 139,7 милиона долара. Общо приходите от филма възлезнаха на 646 милиона долара.

На въпроса дали сложното икономическо положение няма да повлияе на сумата от продажбата на билети, представителят на "Каро филм" казва: "Как може да се говори за криза, когато става въпрос за Хари Потър".

Приходите по света от предишните пет филма за Хари Потър възлезнаха на 4,5 милиарда долара, изчисли Варайъти. С този си показател поредицата изостава малко зад общите приходи от лентите за Джеймс Бонд, които се изчисляват на 5 млрд. долара.

След "Хари Потър и Нечистокръвният принц" обаче лентите за малкия вълшебник по всяка вероятност ще изпреварят тези за агент 007.

Според агенции за онлайн продажба билетите за "Хари Потър и Нечистокръвният принц" се купуват доста по-бързо, отколкото за предишните ленти, а също от тези за "Трансформърс: Отмъщението на падналите", съобщи Варайъти.

От тази седмица "Хари Потър и Нечистокръвният принц" ще се завърти и по кината в България.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини