От х:

Днес в x:

Христо Иванов с нова акция в парк "Росенец"

За втори път в рамките на по-малко от месец съпредседателят на коалицията "Демократична България" Христо Иванов посети плажа в парка "Росенец", който в продължение на години беше недостъпен заради границата си с т.нар. летни сараи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Събитието беше излъчвано на живо във "Фейсбук".

Иванов беше придружаван от журналисти и заедно с тях мина по пътя от входа на сараите до морския бряг

Според кмета на Бургас Димитър Николов такъв път не съществува. С това твърдение, и с аргумента, че общинският път, стигащ до входа на сараите, е загубил предназначението си, на 28 април т.г. Николов предложи, а доминираният от ГЕРБ общински съвет в Бургас прие, да го деактува от общинска в частна собственост. Под натиска на общественото недоволство на 28 юли това решение беше оттеглено.

Посещението на Христо Иванов в "Росенец" днес беше предизвикано от информацията, че незаконната ограда, която препятстваше движението по общинския път, отново е издигната и до вчера преминаването по него е било невъзможно. Днес обаче оградата беше преместена и заедно с активиста на "Да, България" Иво Мирчев и журналисти.

Иванов стигна безпрепятствено до плажа,

граничещ с резиденцията на Ахмед Доган.

"Тук ще видите една политическа лъжа", каза Иванов, докато вървеше по път към плажа Росенец. "Тук бургаската община твърдеше, че няма път, че той "забива" в частен имот, че той не осигурява достъп до брега и това беше използвано като мотив този път да бъде харизан на Доган. Сега ние с краката си

ще минем по лъжата на бургаския кмет,

по пътя, който го няма и аз искам да попитам той в качеството си на кмет на Бургас и на зам.-председател на ГЕРБ каква политическа отговорност ще поеме?", заяви Иванов.

Според него плажът до сараите на Доган е "знаково петно на беззаконието". "ДПС не се занимава с правата и свободите на избирателите си, а само и единствено с привилегиите и далаверите на върхушката си, с това да поставя държавата в непрекъснато зависимост. ДПС е нулевият пациент на българското беззаконие, на българската корупция", каза още Иванов.

След това той отново показа на журналистите

незаконното яхтено пристанище в имението на Ахмед Доган,

изградено в акваторията пред него. "Виждаме яхтеното пристанище в цялата му красота, каза Иванов. Чакаме Валери Симеонов да ни отговори кога ще изпълни обещанието си да го разруши."

Съпредседателят на "Демократична България" съобщи, че Ахмед Доган е регистрирал охранителна фирма, която трябва да поеме както личната му охрана, така и тази на имотите му, след като публично бе обявено, че се е отказал да ползва гардове на Националната служба за охрана. Това стана след скандалното поведение на държавните охранители, които упражниха сила при първото посещение на Христо Иванов на плажа Росенец на 7 юли. Тогава той, Иво Мирчев и общинският съветник от "Демократична България" Димитър Найденов, които стигнаха до плажа с гумена лодка, бяха избутани обратно в морето, а един от служителите на НСО хвърли на земята националния флаг, който Иванов постави на плажа.

Според съпредседателя на "Демократична България" новата частна охрана на Доган и имотите му ще стане възможна пак с публични средства, тъй като ще бъде финансирана с пари, получени за т.нар. "студен резерв", който ТЕЦ "Варна", собственост също на Доган трябва да осигурява за националния енергиен баланс.

"ТЕЦ "Варна" функционира напълно виртуално,

каза Христо Иванов. Въпреки това е получил близо 50 млн. лв. за осигуряване на т.нар. "студен резерв", а сега с тези пари ще се плаща за охраната на скромния философ д-р Доган, в чийто имот всичко невъзможно става възможно - има пътища, по които не може да се върви, плажове, които не са плажове и яхтени пристанища, които са поземлени имоти".

Пред журналистите на плажа Росенец общинският съветник от "Демократична България" Димитър Найденов показа Акт за публична държавна собственост, от чието съдържане става ясно че през 1996 г. яхтеното пристанище, изградено пред сараите на Доган, е било описано като кей с дължина 40 м.

"Как той стана 240 м. и се превърна в "поземлен имот"

с океански мащаби е въпрос, на който трябва да отговори зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, чийто подпис стои под документите, превърнали това яхтено пристанище в поземлен имот, каза Христо Иванов. Той продължава да е зам.-министър и това е едно от чудесата на "Росенец".

Той припомни, че плажът до имението на Доган все още не е нанесен в специализираните карти, което е пропуск и той трябва бързо да бъде поправен. "Ако е нанесен в картите, той трябва да е достъпен. Пътят, по който току-що преминахме, за да стигнем до тук, също е публична държавна собственост, трябва да бъде нанесен на картите и да бъде достъпен", обясни Иванов.

След това той обяви, че от утре започва набирането на средства за издигането на постоянен пилон със знаме на плажа до сараите на Ахмед Доган, а до края на седмицата ще бъде обявен идейният проект и бюджета му.

По-рано днес сайтът "Биволъ" публикува във фейсбук кадастрална карта, според която пътят, водещ до т.нар. "яхтено пристанище" в сараите, както и паркингът пред тях са общинска собственост. "Следващото посещение ще го организираме ние и ще направим жива верига около #Догансарай, без никой да стъпва на частен терен!", обявиха от сайта.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    На
    Наблюдател
    11 -7
    15:49, 4 авг 2020
    Това се казва показност пред медиите и затягане редиците на ДПС. Редовете членове на движението за права и свободии по рано ги плашеха с Атака после с Валери Симеоновата а сега се опитва да ги плаши този брадясал урунгел.👺👹👿
    • Соросоида Христо Иванов с неговата партия Да България.
      Явно се кани да управлява с тях.
    • Ко
      Комуниста Христо Иванов
      1 0
      13:56, 5 авг 2020
      Само,че не е соросоид,а комунист. Позаинтересувайте се малко за миналото му. Тия за пари и болшевишката си майка ще предаде!
  • 2
    Ек
    Екструдер
    10 -4
    16:29, 4 авг 2020
    В сараите се приемат само бръснати! Ако беше Мая Манолова с две три знойни майки уморени от протести, лично сокола щеше да ги посрещне и покани на кафе с баклава и рахат локум с консумация в ориенталското джакузи на почетния председател на движението.
    А Христо Иванов си има разпасан вид на катил и разбойник със съмнително поведение и бръщолевене.
    • Де
      Демир
      2 -3
      17:18, 4 авг 2020
      Тъп си, гърбав.
  • 3
    Ve
    Venom
    3 -2
    21:00, 4 авг 2020
    Този палячо избягва въпросите на журналистите за имота в Боджака на приятеля му Иво Прокопиев.
    Кръга агнещките главички.
Последни новини