От х:

Днес в x:

Нинова: БСП ще продължи да подкрепя протестите и да настоява за оставка на правителството

Правителството на Борисов и присъдружните му партии докрай ще отричат реалността в името на властта, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция след като мнозинството в парламента отхвърли внесения от левицата вот на недоверие към кабинета "Борисов 3".

За нас това управление е изчерпано, парламент не представлява мнозинството български граждани и тяхното желание за промяна, парламентът е делегитимиран, каза председателят на БСП. За нас оттук нататък единствената цел на Народното събрание да остане да работи може да бъде ускорено приемане на машинно гласуване, за да се гарантират честни избори и след това разпускането му, посочи тя.

"Обединени патриоти" и ГЕРБ пазят властта на всяка цена, "Воля" се изтъргува за пореден път, най-вероятно знаейки че няма да бъде в следващия парламент, коментира Нинова гласуването на вота. Много интересна беше позицията на ДПС, струва ни се, че за първи път в историята на всички вотове те не взеха отношение в дебата. Нямаше нито едно изказване, нито една изразена позиция, вероятно изчаквайки как ще се развие въпросът с тримата посочени от премиера Борисов техни министри - на финансите, на вътрешните работи и на икономиката, посочи лидерът на БСП.

Тя заяви, че БСП ще продължи да подкрепя протестите и да настоява за оставка на правителството, приемане на машинното гласуване в ускорени срокове и разпускане на парламента.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини