От х:

Днес в x:

-4 °C

Бихме те, защото дядо ти е комунист!

"Гледах едно от децата...за огромно съжаление за това, че...и проверката, която върви по случая, най-късно вторник-сряда ще завърши, са ме уверили хората от МВР. Никога, никога това не е било толерирано от нас... Но неговият дядо-комунист не е дал възможност някога ние да отидем да учим в Брюксел, Хага, в Лондон или където и да било. На тяхната възраст ни караха, когато имаше авария в Чернобил и се стелеше радиоактивен прах, да маршируваме на манифестации с червени връзки".

Коментар от Самуил Димитров:

Така Бойко Борисов коментира случая с бития от полицаи на протеста студент по право в Хага Евгени Марчев.

Абе, какви ги дрънка тоя човек?! Сериозно питам – беше ли възможно да е по-неадекватен? Сигурно, ама не се сещам как. Може би само той знае. Какво общо имат политическите пристрастия на дядото с полицейските шутове по главата на внука? И какво, ако дядото е комунист? Дайте да набием внука, а? И правнука някога. Не правеха ли точно така комунистите – децата на враговете са врагове?

Сега сериозно – България се намира в особена ситуация на бурно улично недоволство, продължаващо вече 12 дни и с изгледи да ескалира. Правителството е тотално неадекватно. Очевидно някои политически стратези шепнат на Борисов, че това е "война с комунистите". Грешат жестоко. Това не е сблъсък между леви и десни, нито е гигантски конспиративен план за свалянето на Борисов от власт. Случващото се е непримиримост към кочината, в която живеем. Гарантирано от ГЕРБ.

Очевидно правителството не разбира, че все още има хора, които виждат какво е свършило през последните години по две ключови направления – борбата с корупцията и съдебната реформа. Нищо. Нула.

Но пък си избраха Иван Гешев за главен прокурор. А той, много бързо и ефективно, само за шест месеца, ги изтика до ръба на политическата пропаст. Каквото и да си говорим, сопаджийската акция на прокуратурата в президентството беше капката, която преля чашата на възмущението, надигнало се след също толкова ефикасната "намеса" на НСО срещу Христо Иванов на сарайския плаж. Това бе искрата, която подпали пожара и без нея сегашните протести едва ли щяха да са това, което са.

Задача номер 1 на кабинета днес не е да предпази държавата от "счупване", а да се подсигури, че утре Гешев няма да дойде и за тях, ако не са на власт.

Паническият опит на Борисов да се разграничи от ДПС и Делян Пеевски, искайки оставките на трима министри, практически бе политическо самоубийство. Всъщност на десетата година от управлението си Борисов призна, че негови министри са от квотата на Пеевски.

Тримата посочени обаче вече пети ден не подават оставки. Дори дойдоха в парламента във видимо приповдигнато настроение, демонстрирайки, че думите на премиера и решението на ГЕРБ от миналата седмица сякаш не се отнасят за тях.

Още една причина да се запита човек КОЙ всъщност управлява държавата.

Преди две седмици, когато няколкостотин души отидоха протестната акция на "плажа на Доган" в Росенец, премиерът поиска оставката на шефа на полицията в Бургас. Вътрешният министър каза, че няма да направи такова нещо. КОЙ нарежда на вътрешния министър?

А на финансовия и на икономическия, които също не виждат причина да се оттеглят?

Именно това е капиталната политическа грешка на Борисов. Пеевски, от когото той сега се опитва да се разграничи, години наред растеше и крепнеше под благия му поглед и щедрите му обществени поръчки. Сега е късно да се измъква с някакви оставки, които май и няма сили да вземе.

Затова вади добре познатото плашило – идват комунистите. Така, де – комунистите имат за много неща да отговарят, но да се опитваш да смалиш щетите по собствения си имидж, казвайки – биха го, ама вижте дядо му – е падението, приравнило Борисов до комунистите.

А и полицаите пред Министерския съвет добре си избраха кого да набият, няма що. От цял площад намериха човек, който няма да си мълчи, а пък и биографията му една – завършил Американския колеж, студент по право в Хага. Иди разправяй после, че бил провокатор или лумпен, дето си мечтае да се бие с тях.

И всичко това на фона на пламенната реч на главния секретар Ивайло Иванов, който обясни, че в момента МВР е единственият гарант за обществения ред и правата на гражданите. Малко след като полицаите бяха сритали тоя-оня, попаднал каръшки пред очите им.

В цялата история с Евгени Марчев има един много важен детайл, който много хора пропускат. Този младеж, арестуван преди десет дни, не е с повдигнати обвинения. От МВР не са казали, че е хулиган, нито, че е отказвал да изпълнява полицейски разпореждания. Обикновено са много експедитивни по тая част. Защо сега си мълчат? Имат ли доказателства, че е извършил нещо, което да налага ареста му? Или в момента ги търсят?

Междувременно той разказа какво се е случило при задържането му и дори разкри, че е имало гаври – полицаи снимали арестувано и разголено момиче. Не е единственият, който го твърди. МВР мълчи. А дядото комунист – не. Тъкмо обратното – пенсионираният хирург от Сандански се обърна към премиера и го призова да си подаде оставката, ако има поне малко морал.

Безпощадната истина е, че отсреща никой не разсъждава в категориите на морала. И ако Борисов подаде оставка, тя няма да е от морални подбуди, а защото вече не е удобен на онзи, на когото служи и вездесъщият КОЙ най-вероятно ще го жертва в надежда да спаси главния си прокурор.

Източник: mediapool.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (19)

 • 1
  Пр
  Просто едно лично мнение
  9 -30
  09:57, 21 юли 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Из
   Издислав
   28 -4
   11:32, 21 юли 2020
   Аз също не знам кой е и какъв е Самуил Димитров, но мисля че всеки има право да изказва мнение. Това за отразяването на новини безпристрастно го кажи на т. н обществени медии ,че там само венцеславят управлението. В случая въпросния господин изказва мнение а не съобщава някаква новина. Хайде да правим разлика между двете неща.
  • Пр
   просто е, да
   14 -4
   18:45, 21 юли 2020
   Другарю, текста започва с изказването на ББ, което всички чухме.Според мен се започва с другата гледна точка.А никой не е виновен че Бойко е толкова прост (или се прави на прост ) и говори както винаги лъжи.
  • По
   Порчо
   11 -2
   21:09, 21 юли 2020
   А-а, не се прави, прост си е! Даже проЗД!
  • Та
   Така е
   2 0
   09:09, 23 юли 2020
   От Хасково нет вземат политическа страна тъй като са хора харесващи Пинокио, Гномчето и Рада Дълбоката! Харесващи Отровното трио- Минетов , Харманян и Хаджипосеран!
   Проличаха си отдавна!
 • 2
  Жо
  Жоро
  35 -7
  10:02, 21 юли 2020
  Искам оставката на Бойко Борисов, защото комунистите са го карали да ходи на манифестации до 27 г. възраст с пионерска връзка и психиката му е останала в трети клас и за да може да научи поне един чужд език.
  • До
   Допълвам Жоро
   22 -3
   11:42, 21 юли 2020
   С още изказвания на толупа. ....Още помня Виденовата зима,когато са налагаше да работя тежка физическа работа по вилите на заможните хора, да копая с кирка и лопата за да мога да купя хумана за дъщерята. Която тогава и на........ 13-14 ГОДИНИ???!!! Найс а ? Въобще не лъже ,ама въобще.
 • 3
  Кр
  Красимир Найденов
  31 -7
  10:07, 21 юли 2020
  Какво иска да ни каже Борисов? Че ако беше учил в чужбина, нямаше да краде и да е корумпиран, а в нощното му шкафче нямаше да се мъдрят мръсни милиони, злато и пищов? Като е учил в Симеоново – там на това ли го научиха?
  Имаме премиер или абсолютен мерзавец или в лошо психично състояние.
  Кога най-сетне този човек ще отговори, как през цялото му управление страната ни е последна по всички жизнени стандарти в ЕС и първа по корупция, смъртност, заболеваемост, неграмотност, употреба на дрога сред ученици и пр.?
  Кой всъщност го научи да бъде толкова арогантен, крадлив и лъжец? Комунизма или демокрацията? Школата в Симеоново, американците, руснаците или някой друг? Онзи ден изръси, че майка му го учила да не обижда другарчетата си. Но е пропуснала да му каже да не обижда цяла България и българите.
  Наистина е крайно време този човек да се маха да бъде разследван от съответните органи. За моралния му упадък няма измислен съд, ще се задоволим да наблюдаваме докъде ще стигне деградацията му.
  • По
   Порчо
   12 -2
   21:13, 21 юли 2020
   Той в Симеоново е учил как да развива шланг за време и да катери стълба и да дъвче дъвка едновременно. А онова за шкафчето, златото, парите и "ютията" го е учил в СИК!
 • 4
  Са
  Сабрие
  26 -3
  10:29, 21 юли 2020
  Това измисли Борисов! Това роди като коментар за пребития Евгени Марчев, който учи в Хага, но след полицейско насилие се оказа в ареста, а след това в „Пирогов“. Марчев, видите ли, трябва да бъде бит и пребиван, защото дядо му е бил член на БКП. Това наистина сроди Борисов със Сталин и Хитлер.
  Самият Борисов е бил член на БКП и дори отказва да се деполитизира като служител на МВР през 1990 г., оставайки в БКП. Баща му е служител в народната милиция и също е член на БКП.
  По време на „възродителния процес“ пожарникарят Бойко е командир на батальон в Делиормана, където налага на населението директивите на ЦК на БКП и на Държавна сигурност.
 • 5
  Ме
  Менда - кyрвата на цар Киро
  23 -6
  11:11, 21 юли 2020
  БКП-мутрата от Банкя се опитва да мине за пред хората за антикомунист.
 • 6
  Ей
  ЕЙ БЪЛГАРИ
  18 -4
  16:05, 21 юли 2020
  Една будна част от народа отдавна предупреждаваше че ще стане така. Вие тогава мълчахтя и си чоплехте носа. Сега е трудно да се махне тоя. Но не невъзможно. На всеки шопар му идва коледата.
  • Бо
   Божиков----Чччччччерепа
   1 -2
   15:51, 22 юли 2020
   Вероятно и твоята Коледа, Шопар анонимен!
 • 7
  Вс
  всеки си заслужава съдбата
  16 -2
  16:29, 21 юли 2020
  Българите си заслужават Боко, Каракачана, Валерката , Тъпата кърджалийска п ...ка, МенДата, Биков, Тодоров, Лайняното Гърне, цялата и останала сволоч.
  Турците си заслужават Сокола, Данчо Ментата и Неразбираемо говорящ български Карадаяъ.
  Джипситата си заслужават цар Киро , Дон Цеци, Христо Папата и цялото мешере.
  Всеки си заслужава водачите които си избира. Хаирлия да е. Идват избори - изберете ги отново.
 • 8
  68
  681
  9 -3
  18:25, 21 юли 2020
  хей вие не разбрахте ли досега, че с т.н. ''избори'' нищо не се променя в една държава? докато не играе тоягата и пищова забравете за правдата! В световната история дълбоките промени в обществата са винаги след революции и войни,другото е алабалистика и стъкмистика!
  • Хх
   ххх
   4 -1
   14:05, 22 юли 2020
   Лошото е, че сте прав 681.
  • Юр
   Юрист
   2 -3
   15:47, 22 юли 2020
   Призивите и заговорите за преврат, подготовка на преврат, разговори и заговори за събаряе на властта с насилие и подбужда не на насилие са драстично нарушение на Конституцията-- Глава първа - - -,, Престъпления против Републиката''.
   Съгласно разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс прокуратурата, заедно с ДАНС и всичките полицейски служби трябва да извършват задължителни действия за разкриване и установяване на такива факти и лица... .. Ако ги има, трябва да се заеме прокуратурата, да се образуват наказателни производства и всичко това трябва да влезе в съда с обвинителен акт...
   Наказанията по тази глава са много тежки.... от 10 до 20 години.... И това не е случайно, защото последствията са ужасни, когато въпросът за властта не се решава чрез избори...
 • 9
  Ни
  никой не упражнява насилие
  4 -2
  16:37, 22 юли 2020
  Спрете да плашите хората. По добре се вслушайте в мнението им.Хората са измъчени и обезверени.На какво се казва демокрация? Когато ти излязат толкова хора под прозорците и мирно ти казват че не са съгласни с твоята политика и казват че това правителство трябва да си тръгне и тогава ако наистина има демокрация правителството трябва да си тръгне.А не да бие младите и интелигентни хора (срамота) и да завежда срщу тях дела.От колко дни вече протестират хората?Къде е демокрацията тука?Какво насилие видяхте вие от народа?Насилниците сте вие.Не плашете хората.
  • Та
   Така е
   1 -2
   18:33, 22 юли 2020
   Но корумпираните веднага те наричат - комунист. И най -лошото е ,че точно комунисти те наричат комунист

Хороскоп за 19.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще доведете до край започнати дела или други, не по-малко важни за вас начинания. Очаквани новини, постигане на споразумения и подписване на договори са сред положителните развития, които ще ви носят доволство. На трудностите не се спираме, те са част от играта, наречена живот и без тях не бихте били това, което сте.
19 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се, от обективната ви оценка ще зависят делата ви не само днес, но и в бъдеще. Разногласията ви с хора, които не са запознати с проблемите в работата ви е налице, но въпреки това ще се представите на ниво. С други ще установите ползотворно сътрудничество, което ще продължи за дълго.
19 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
19 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Добро начало на седмицата и най-вече за професионалните ви дела през следващите дни. Партньорски договорености ще ви направят по-смели в работата по реализацията на конкретни задачи от сферата на общите ви интереси. Други ще поставят начало на нов бизнес или друга заетост, за която са се подготвяли. Развития и в личен план.
19 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Успявате да се справите с изненадите, които ви поднасят конкурентите ви. Подходът ви е доста гъвкав и ви позволява много по-голяма свобода на действие. Може да се изкушите да предприемете доста рисковано начинание. Печалбата наистина може да е внушителна, но преди да достигнете до нея ще се наложи да преминете през доста тежки изпитания.
19 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изис-ква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
19 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С дипломатически похвати ще излезете от деликатна ситуация, потискайки емоции и пристрастия. Имате опит и от по-сложни моменти, а и мотивацията ви е налице, от вас се очаква много. Ако изразите уважението си към жените в живота ви, ще заздравите връзките помежду ви. Романтична вечер за много от вас.
19 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е да сте повече натоварени, но затова пък ще успеете да се справите с нещата, които зависят от вас. Само трябва да вярвате на хората около себе си. А може би точно това е възможно да ви убягва днес. Постарайте се да не бъдете подозрителни. Ще бъде добре, ако се погрижите и за себе си.
19 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ценете по-добре времето си днес, имате толкова много задачи. Останалите от миналото ви проблеми ще напомнят отново за себе си. Истина е, че трябва да приключите веднъж за винаги с тях, за да не ви връщат пак и пак. Имате силна интуиция, послушайте я. Бъдете внимателни при работа с бързо оборотни машини.
19 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
19 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хъс и желание ще работите за справяне с трудностите, които възпрепятстват работата ви и в крайна сметка ще успеете. Наред с това ще обърнете внимание и на други не по-малко важни неща, каквито са семейството и нуждите на близките ви. Позволете си повече нежност в отношението си към тях, заслужили са го.
19 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете енергията си в делови начинания. Ще имате бързи реализации, а в личен план – постигнати мечти. С печелившите си идеи ще впечатлите бизнес – партньори и колеги. Не са ви чужди желания за развлечение и романтична близост. Дава ви се да имате силно влияние върху другите, направете така, че да повдигнете духа им.
19 яну 2021
Последни новини