От х:

Днес в x:

Сиренето и маслото поскъпват най-много. Преглед на печата

"Масовото тестване на българите за коронавирус, чиято липса беше една от основните критики срещу Националния оперативен щаб от страна на доц. Атанас Мангъров, е започнало да се случва. Но не заради държавна политика, а заради желаещите да отидат на море в Гърция българи". Това  пише "24 часа". Вестникът посочва, че от сряда влизането в южната ни съседка е възможно само след отрицателен резултат от PCR тест.

През последния месец в България се правеха по 1000-2000 теста на ден, рядко минаваха 3000, като се изследваха приети в болниците хора със симптоми и техните контактни. От понеделник обаче броят на направените тестове скочи рязко, като в петък беше поставен трети рекорд с 6526 изследвания за ден, уточнява в публикацията си "24 часа".

"Сиренето и маслото поскъпват най-много", съобщава "Труд". По данни на Националния статистически институт сиренето, картофите и маслото са основните продукти, чийто цени нарастват най-бързо през последните 9 години. Сред нехранителните стоки цените на обувките се увеличават най-много. Всички основни стоки поскъпват, но доходите се увеличават по-бързо, показва статистиката. Според нея хлябът и доматите са с 30 % по-достъпни за джоба ни, допълва "Труд".

230 хиляди пенсии на работещи възрастни хора се вдигат до края на юли след преизчисляване от Националния осигурителен институт, пише "Телеграф". Вестникът обяснява, че през юни са изплатени близо 151 хиляди пенсии в увеличен размер, а през юли те ще бъдат близо 77 800.

"България е втора в ЕС по извънбрачни деца", съобщава "Монитор",  като се позовава на данни на Евростат за 2018-та година. Страната ни, заедно с Франция, заема челно място в класацията. Родителите на 59 % от новородените у нас нямат сключен граждански брак. За Франция процентът е 60. След България в класацията се нареждат Словения, Португалия, Швеция и Дания. В Гърция и Хърватия 70 на сто от децата се раждат в семейства с брак, посочва "Монитор".

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    е закърмил неговите медийни лъвчета на Хляб и Домати
    и тук таме козе мляко от пръч от ГРОБ/ДПС
    ....
    Обаче Дир сере ме кефят повече - като врътнат една свирка на шефа от ГРОБ/ДПС и ги избива на Импресиио :))
Последни новини