От х:

Днес в x:

Защо ни е толкова трудно да отслабнем

Всички искаме да сме слаби, със стегнати тела, да изглеждаме и да се чувстваме добре. И ако на някои това им се получава определено много по-лесно, отколкото на други, то причината може би е не само в тялото, но и в мисленето.

Ето някои често допускани грешки, които се превръщат в препъникамъчета по пътя към така желания външен вид.

Краткосрочни намерения

Ако сме решили да отслабнем за седмица-две и в края на този кратък период не видим резултат, то със сигурност нагласата ни не е правилна. С подобен подход можем да си гарантираме само йо-йо ефект, но не и нещо по-дълготрайно. В повечето случаи постоянството и балансираната диета са единственият път към успеха.

Всичко или нищо

Ако наистина искаме да влезем във форма, не бива да изпадаме в крайности и изведнъж да изключим от менюто си всички храни, които досега често сме консумирали, но вече ни изглеждат истински вредни.

Не бива и да се наказваме прекалено строго, ако сме си позволили да прегрешим с някое сладко изкушение. Добре е да си зададем т.нар. cheat day, в който да си позволяваме вредни храни, а в останалото време да се придържаме към здравословния режим. Като някое и друго изключение не е чак толкова фатално.

Подкрепа

Тя е от съществено значение, когато се захванем с подобно изпитание на волята. Ако имаме един или двама приятели, които имат същата цел като нас, добре е да започнем да я следваме едновременно, да следим прогреса си и да се мотивираме взаимно. Ако сме сами по пътя към перфектното тяло е много по-лесно да кривнем встрани и да се провалим.

Упражнения и пак упражнения

Разбира се, те са съществена част от постигането на желаната фигура, но просто няма как да се случи само с тях. Тренировъчният ни план трябва да се внимателно съобразен и с хранителния ни режим, за да има баланс между приети и изгорени калории. И не бива да забравяме, че всичко зависи и от целта - само да сваляме килограми, само да трупаме мускулна маса и т.н.

Начин на живот

Дори и да се храним здравословно и да тренираме редовно, може пак да не виждаме така желаната промяна в показанията на кантара. И обяснението за това е много лесно - нашето ежедневие.

Ако живеем под постоянен стрес (който води и до импулсивни похапвания), работим прекалено много, лягаме си късно и имаме нездравословен сън, няма как да искаме да изглеждаме по мечтания начин. Затова трябва да постигнем цялостен баланс в живота си.

Хранителни добавки

Все по-лесно ни е да разчитаме на едно хапче сутрин да ни осигури всички необходими витамини и минерали за деня. Така се презастраховаме, че можем да ядем нездравословно и да не ни се отразява особено. Да, но не е точно така.

Нищо не може да замести разнообразният и балансиран хранителен режим, а най-добрите източници на всички полезни вещества са естествените. Същото важи и за добавките за отслабване - няма вълшебно хапче, с което магията да се случи, предава CNET.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
15 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Денят е подходящ за разтоварване и почивка. Ако все пак ангажиментите ви притискат, постарайте се да се освободите поне вечерта. Ваши приятели са ви приготвили забавна изненада. Приемете всичко с чувство за хумор и не им се сърдете.
15 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Рутинните задачи ще запълват голяма част от деня ви, но и към тях ще подхождате с нужната отговорност и внимание. Добри перспективи както за вас, така и за близките ви. И с право ще получите дарове за това, което давате. Обадете се на приятели и разпуснете вечерта.
15 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Близките ви изпитват затруднения, които може да разрешите. Не се колебайте да го направите, заслужили са това ваше внимание. Спокойствието, което внасяте ще бъде полезно. Наред с всичко случващо се имате да свършите и доста лични неща. Финансови пропуски могат да ви създадат напрежение, но ще ги преодолеете бързо.
15 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще успеете да постигнете съгласие с близките си по належащ въпрос. Хубавото в случая е, че окончателно ще успеете да разрешите споровете и то удовлетворително за всички. Имате нужда от повече физически натоварвания. Ще ви се отразят много тонизиращо и ще ви помогнат да се заредите с нови сили.
15 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нуждата ви от разнообразие ще ви изведе навън. Ако и околните мислят така, толкова по – добре. Ще се получи истинско забавление. Отношенията ви с постоянния партньор са нещо обтегнати, но можете да промените това, като станете по-нежни и любящи. В противен случай рискувате да не получите очакваното внимание.
15 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Може би прекалено много се доверявате на обещание от ваш познат. Имайте предвид, че е много вероятно в последния момент той да бъде възпрепятстван. Задължително си осигурете резервен вариант. Денят не е подходящ за поемането на каквито и да било рискове. Колкото и да сте уверени в успеха си, изчакайте. Шансът да се натъкнете на непреодолими трудности е много голям.
15 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Направете деня еднакво приятен за близките си хора. Екскурзия би ви се отразила чудесно, зареждайки ви с впечатления и емоции. Овациите ще са за вас. Нужна ви и повече енергия за предстоящата седмица. Делова среща ще стане причина за нова насока на интересите ви.
15 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Отегчени и уморени се нуждаете от повече време за размисъл и глътка отдих. В подкрепа на желанията си би било добре да разнообразите времето си със занимания, които ви успокояват и носят духовна наслада. Близките ви услужливо ще поемат част от работата ви по дома, за да не ви натоварват допълнително.
15 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Любим човек ще ви помогне да се справите по-леко с проблемите ви днес и наведе на по-приятни мисли. Заедно ще планирате следващите дни, насищайки ги с пътувания и повече време за отдих. Многочасовата ви заетост през последните дни е причина за възникване на въпроси, чиито отговори се губят в пространството някъде около вас...
15 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За вашето настроение и добро самочувствие е от особена важност средата в която общувате. Затова се погрижете за обкръжението си, подберете си хора сходни по интелект и чувство за хумор. Нуждаете се от разнообразие в интимния живот.
15 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Добре се справяте в конфликтните ситуации днес. Няма да е чудно, ако се наложи да станете арбитър при спор. Приемете симпатията на околните без излишно да се главозамайвате. Подгответе се да приложите тази си дипломатичност и у дома, където нещата не са чак до там тихи и спокойни. Сигурно е, че носите успокоение на хората, с които общувате.
15 авг 2020
Последни новини