От х:

Днес в x:

Автосалон в Женева няма да има и догодина

Автосалонът в Женева няма да се проведе и следващата година през март, реши вчера комитетът на съвета на фондация, която го организира. Така втора поредна година няма да се проведе едно от най-престижните подобни събития в света, което до момента имаше издания всяка година, след като беше отменено и тазгодишното издание.

До решението се стига, след като проучване сред традиционните изложители показва, че те не биха участвали в евентуален автосалон. Обяснението е, че автомобилната индустрия в момента преминава през трудна фаза и на изложителите им е необходимо време, за да се възстановят от последиците от пандемията. Освен това няма и сигурност, че ситуацията с коронавируса ще позволи събитие, което се посещава от повече от 600 хил. посетители и 10 хил. журналисти от десетки страни.

Решено е също да не се приеме предложеният заем от кантон Женева в размер на 16.8 милиона швейцарски франка (15.71 млн. евро). Причината е, че за връщането му ще трябва да се платят 1 милион швейцарски франка още през юни 2021 г., преди организаторите да имат възможност да генерират допълнителни средства. Като недопустимо се приема условието заемът да се даде само, ако през 2021 г. се организира салон.

Организаторите на автосалона в Женева са решили да продадат събитието на "Палекспо", в което се провежда автосалона. Според изчисленията събитието внася в бюджета на кантона Женева около 200 милиона швейцарски франка годишно (над 187 млн. евро).

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини