От х:

Днес в x:

Песни, танци и сълзи за изпращането на седмокласниците в Конуш (видео)

    Тържествено изпращане беше организирано в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в хасковското село Конуш.

    Ученици, учители, родители и техни близки се бяха събрали в двора на школото, който беше празнично украсен. Макар и в тесен кръг, тринайсетте завършили седмокласници изнесоха танцово-музикална програма пред зрителите. Представителите на танцовия клуб „Дъга“ към училището изпълниха част от танците, с които през годините са са участвали в международни фестивали и са печелили златни медали, обясни ръководителката на състава Мария Маринова, която е била и класен ръководител на седмокласниците.

    По време на церемонията учениците получиха своите удостоверения за основно образование. Връчи им ги директорката на училището Марияна Узунова. Пълни отличници са Иляйда Огнянова и Седеф Касим.

    От своя страна учениците зарадваха с букети и скромни подаръци своите преподавателки, които не сдържаха сълзите си от вълнение. Емоция при раздялата си не скриха и седмокласниците.

    Именно това е последната официална среща в двора на школото между възпитаници и учителите им Мария Маринова, Грозева, Мехмед, Петя Райкова и Живко Атанасов. Обещаха си в бъдеще да останат приятели и връзката между тях да не прекъсва, въпреки че всяко от децата ще поеме по своя път в по-горен етап на образованието.

    За празника беше осигурена празнична торта и почерпка.

    Сред гостите на днешния празник беше кметът на Конуш Златко Латунов.

    Анета Кутелова

     

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини