От х:

Днес в x:

14 °C

Робот получи главна роля във филм

Робот с изкуствен интелект ще се превъплъти в главната роля в научнофантастична филмова продукция, съобщи "Холивуд рипортър".

Филмът, финансиран от спонсорите на продукциите "До кости" и "Да обичаш Винсент", е първият, който според продуцентите му ще разчита на актьор с изкуствен интелект.

Компанията "Бондит кепитъл мидиа", която финансира филмите "До кости" и номинирания за "Оскар" "Да обичаш Винсент", белгийската "Хепи мун пръдакшънс" и нюйоркската "Тен тен глоубъл мидиа" са се ангажирали да осигурят 70 милиона долара за научнофантастичната продукция.

Филмът "би" ("b") проследява историята на учен, който открива опасностите, свързани със създадена от него програма за усъвършенстване на човешка ДНК, и подпомага бягството на своя проект - роботизирана жена с изкуствен интелект (Ерика).

Японските учени Хироши Ишигуро и Кохеи Огава, които създават Ерика в реалния живот в рамките на изследване в областта на роботиката, научават творението си да играе, прилагайки принципите на методовото актьорство към изкуствен интелект.

Ерика първоначално е трябвало да дебютира в различен проект, режисиран от Тони Кей ("Американска история Х"), но продуцентите се отказват от услугите му заради разминаване в графиците.

Режисьорът на "би" и човешките екранни партньори на Ерика все още не са избрани. Някои от сцените с роботизираната дама с изкуствен интелект са снимани през 2019 г. Продуцентите на филма очакват останалата част от него да бъде заснета в Европа през юни следващата година.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини