От х:

Днес в x:

Нова снимка на същество в Лох Нес подлуди интернет

Нова снимка, показваща мистериозно създание, плуващо в Лох Нес, възроди интереса към Неси, чудовището, подобно на плезиозавър с дълъг врат, за което мнозина вярват, че се носи из мрачните и загадъчни дълбини на шотландското езеро.

Има само един голям проблем и вероятно можете да предположите какъв е той. Изображението е манипулирано дигитално, пише Sciеnce Alert.

Според разследване на блога Loch Ness Mystery , снимката за първи път се появява в средата на юни в група във Facebook, публикувана от основателя на групата Стив Карингтън. Той твърди, че кадъра заснел през септември 2019 г., когато посетил Лох Нес и забелязал пулсация във водата, последвана от появата на водно същество.

"Трябва да кажа, че не вярвам в чудовището от Лох Нес и честно казано мисля, че има логично обяснение за повечето наблюдения", цитира думите му британският таблоид The ​​Mirror.

"Предполагам, че това, което заснех, е сом или нещо подобно."

Както се оказва, заснетото животно наистина е сом!

По-конкретно, този сом (Silurus glanis) е уловен в реката По в Италия от рибарите Бенджамин Грюндер, Кай Вебер и Маркъс Брок през 2018 г. Това беше абсолютен гигант с тегло около 130 килограма и дължина 268 см.

Забавното при сомовете е, че пигментираните шарки на гърба им са уникални, като пръстов отпечатък.

Както вече подчертаха потребителите на Twitter с орлов поглед, шарката на гърба на създанието на снимката на Карингтън е абсолютно същата като този на гърба на сома, уловен в Италия. Ами сега.

Според блога Loch Ness Mystery, Карингтън работи като 3D артист. Авторът на блога внимателно проучил изображенията, за които Карингтън твърди, че са от камерата му, и отбелязва, че метаданните разказват съвсем различна история.

Дори ако снимката не беше толкова очевидно ... хм, подправена, идеята, че в Лох Нес може да се плува гигантски сом - една от теориите, която обяснява наблюденията на Неси през годините, беше развенчана миналата година. При задълбочено проучване на водата в езерото ​​не е открита никаква следа от ДНК на сом.

Това не означава, че Неси не съществува, разбира се - не е лесно да се докаже липса. Но ако търсите доказателство, не е това. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини