От х:

Днес в x:

Илия - сирак от Смолян, намира хиляди и ги връща, номиниран за достоен българин

Илия Савов от Смолян, израсъл като сирак по социалните домове, е един от номинираните в кампанията „Достойните българи“.

Илия работи от ранни детски години, израсъл е в немотия, но не се почуди дали да върне парите, които намира. В рамките на година, младият мъж попадна на големи суми пари и издири собствениците им. Първият път върна спестяванията от хиляда лева на възрастна пенсионерка, която ги изтеглила за зимата. Няколко месеца по-късно, през есента на 2019г Илия намери раница с лични документи, огромна сума над 7500лв, 9 дебитни карти и листчета с пин кодове, но отново издири собственичката, която загубила раницата по време на авто шоу в центъра на Смолян. Жената го „почерпи“ със 100 лв, но Илия пък ги дари за момче, което има нужда от пари за операция след тежка катастрофа. След репортаж на еТВ и СмолянБГвести, в който младият човек разказа, че събира пари за дом и мечтае да си купи пералня, десетки се обадиха в редакцията ни с предложение за помощ.

Илия е поканен да участва като гост и в едно от рейтинговите телевизионни предавания „120 минути“. Веднага след поканата на водещия за тази наделя илия написа в мрежата:Току-що ми се обади водещият на предаването 120 минути - Светослав Иванов. Покани ме да бъда негов гост тази неделя и аз приех поканата. Знаете, че „120 минути” се излъчва в най-гледаното време на телевизията всяка неделя от 17 до 19 часа. Приятели, иска ми се да гледате интервюто, за да усещам подкрепата ви!“. В отговор десетки приятели от страната и чужбина обявиха, че ще чакат интервюто с него и ще го подкрепят от различни точки на света.

Още за отзвука по света на човешката история на младия човек от Смолян: в репортажа на еТВ: https://www.haskovo.net/videos/203898/koe-razplakva-oshte-iliya-momcheto-sirak-koeto-namira-i-vrashta-zagubeni-pari-i-veshti 
СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини