От х:

Днес в x:

Момчилградчани от цял свят се обединиха срещу COVID – 19: Болницата с нов хематологичен анализатор

Близо 6 000 лева са събраните средства за болницата в Момчилград от доброволците в кампанията „Момчилград срещу COVID – 19”, осъществена чрез дарителската платформа Help Karma. В кампанията се отзоваха много хора от страната и чужбина, за да направят дарение за лечебното заведение. С набраните средства те ще подпомогнат за закупуване на модерен хематологичен анализатор за изследване на кръвна картина при пациентите.Стойността на апаратурата възлиза на близо 10 000 лева. Останалата сума е осигурена с дарения от общинските съветници в Момчилград и Община Джебел с решение на Общински съвет.
“Най-сърдечно благодаря на всички момчилградчани и земляци по света, които се включиха в кампанията за набиране на средства в подкрепа на болницата ни. Всяко едно направено дарение е благороден акт и пример за обществена съпричастност и ангажираност” , заяви кметът на Момчилград Илкнур Кязим.
Още в началото на пандемията от дарителската платформа Help Karma осигуриха респиратор за обдишване и предпазни средства за медицинския екип в Момчилград.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини