От х:

Днес в x:

-6 °C

Езиковата гимназия в Хасково с алумни сдружение за 50-я си рожден ден

  Бивши възпитаници на Езиковата гимназия в Хасково учредяват Алумни сдружение. Това обявиха от ръководството на елитното школо, като допълниха, че се планира Алумни сдружение Езикова гимназия - Хасково (АСЕГ- Х) да започне да функционира напълно наесен с откриването на новата учебна година. Тогава се навършват и 50 години от основаването на Немската езикова гимназия в областния град, чийто правоприемник днес е Езиковата гимназия.

  Инициативен комитет кани всички бивши възпитаници на гимназията, които искат да бъдат сред учредителите, да направят своята заявка за това до 31 юли. През август следва да бъдат завършени формалностите по вписването на сдружението, учредено в обществена полза. През септември ще започне и набирането на членове.

  „Искаме да канализираме усилията на поколения завършили гимназията в подкрепа на развитието на училището и да насърчим образователното и духовно развитие на учениците, в т.ч. и на техните таланти, като същевременно подпомагаме възпитаването им в дух на високи цели, хуманизъм и уважение към личността на човека и неговата индивидуалност", заявиха от Инициативния комитет, в който има представители на различни випуски от 1999 до 2011 г. Оттам допълниха, че вече има желаещи да се включат като учредители.

  „Идеята за сдружението се посреща еднакво добре у представители на различни поколения, като се споделя общата оценка, че има необходимост от подобна организация", бяха категорични инициаторите.

  Сред целите на първото по рода си в областта алумни сдружение са развитие на човешкия потенциал, с фокус към учениците на гимназията, подобряване на материално-техническата база, насърчаване на сътрудничеството между бивши и настоящи възпитаници на училището, изграждането на общностен дух и обединяването на техните усилия за постигане на общите цели.

  „Изключително съм впечатлен и съм трогнат от инициативата и напълно подкрепям целите на сдружението. Като бивш възпитаник на гимназията и като настоящ директор, съм готов да се включа в реализацията й", заяви директорът Деян Янев като допълни, че вече е провел няколко разговора с инициаторите чрез онлайн видео конферентна връзка.

  „Освен материално, гимназията има необходимостта да бъде подкрепяна и с експертен капацитет и идеи. Голяма част от бившите възпитаници са успешно реализирани специалисти в най-разнообразни области в публичния и в частния сектор в България и чужбина и съм сигурен, че тяхната подкрепа за развитието на училището ще е безценна", каза Деян Янев.

  „През цялата следваща учебна година планираме събития, посветени на 50-тата годишнина от основаването на гимназията. Някои от тях ще бъдат със специален фокус върху бившите възпитаници.", сподели още директорът.

  Допълнителна информация за Алумни сдружение Езикова гимназия- Хасково е достъпна на интернет страницата на училището, където е достъпна публична пoкана за учредители, проектоустав и презентация на Сдружението.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (18)

  • 1
   Ко
   коректор
   47 -21
   11:42, 2 юни 2020
   Думата алумни да се чете като малоумни!
   • Па
    Пацо
    41 -6
    14:23, 2 юни 2020
    Наистина малоумна работа !!!
   • Ми
    Мишо
    6 -21
    17:21, 2 юни 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 2
   Па
   Пацо
   47 -7
   14:22, 2 юни 2020
   Ехооо. езиковата не започва от 99 г уважаеми инициативен комитете, аз съм завършил 87 г. И от какъв зор, нещо да покажем фасон ли , що ли, се използва латинска дума. alumni ??? Ай стига вече с тия фасони, пишете сдружение на ЗАВЪРШИЛИТЕ езиковата гимназия Хасково, алумни, дивотии !!!
   • Не
    Незавършил
    26 0
    15:33, 2 юни 2020
    2020 - 50 = 1970 (година) предполагам е година на основаването, Пацо.
   • Па
    Пацо
    20 -2
    16:56, 2 юни 2020
    Много добре смяташ градски, изключителни познания по математика :)
   • За
    Завършил
    2 0
    21:27, 4 юни 2020
    Никъде не пише, че може да има участници само от тези випуски, така че и 87ма не е изключен доколкото разбирам от статията. И какво лошо има в това, че хората искат да подпомагат развитието на училището...
  • 3
   Я
   я
   30 -6
   15:25, 2 юни 2020
   Ревете Кириле и Методийо, ревете с глас!
   Нямахме ли някоя по-българска, нормална дума....?!
   Тъпотията край няма! Сякаш сме на състезание по затриване на българското и родното :(
   • Не
    Незавършил
    24 -2
    15:34, 2 юни 2020
    Алумни (мн. ч. от латинската дума "аlumnus") означава "ученици, възпитаници". Най-често е събирателно название на успешно завършилите даден колеж, университет или училище. Понякога се използва и за бивш член на организация, фирма, дори и за бивши затворници.
   • Ха
    Хасковлия
    8 -20
    17:01, 2 юни 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 4
   Па
   Пацо
   28 -2
   16:54, 2 юни 2020
   В езиковата гимназия нито сме учили, нито сега учат латински. Алоууу незавършилия браво, че си отворил уикипедия, за да видиш какво означава "алумни", особено добре е обяснено в английската версия на уикипедия. Това не променя мнението ми, че названието на сдружението трябва да бъде на БЪЛГАРСКИ език - ЗА-ВЪР-ШИ-ЛИ гимназията. Всичко останало са фасони и дивотии !!!
   • То
    Точно!
    23 -3
    17:11, 2 юни 2020
    Завършил МГ подкрепя Вашето мнение!
   • П
    П
    1 -15
    22:38, 2 юни 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • Хе
    Хехе
    14 -1
    00:13, 3 юни 2020
    В едно сдружение на Випусниците
    ....
    известния бохем , пич и автомонтьор Киро Брадата
    ....
    и малко нежно велосипедист-че от ГРОБ Делян Джуката
    ....
    Бахти Первезията
   • Па
    Пацо
    14 -2
    09:03, 3 юни 2020
    До г-жа "П" , ( да не казвам с какво го асоциирам :), вижте какво гУспожа, това да не ви е семинар по български език и литература. Изразявам се както си искам, като не ви уйдисва си е ваш проблем. Само за протокола да спомена, че до 1990 се учеше сериозно в езиковата, а ние випуск 1987 много добре си спомняме, какви строги критерии на преподавателите трябваше да покрием, за да изкласим. От нашият клас отпаднаха няколко човека. Така, че затваряйте си човката и не ми давайте наклон на уя !!!
  • 5
   Ха
   Хасковлия
   6 -6
   01:37, 3 юни 2020
   Хехе - На политика ли го обърнахме? Мале, мале... нямам думи...
  • 6
   Ст
   Стефчо
   13 -2
   09:41, 3 юни 2020
   Напредва тази гимназия, ето и латински били учили. Въздух под налягане и водна пара !!! В момента най-доброто училище, а и преди си беше МГ. Дори дървото е над нивото на "езиковата".
  • 7
   Al
   ALUMEN
   0 -2
   17:39, 3 юни 2020
   Нищо общо не желая да имам с този люпилник на емигранти!!!Явих се на поправка на годишна оценка от 9ти клас,за по-висок бал....и ми писаха 3-ка!!!Ако ще учиш в чужбина те гледат като писано яйце,ако ще учиш в България,Делиева влиза и казва на комисията да ти намали оценката....и без това нямало да прокопсам!!!Може би е било,защото родителите ми са бедни и не спонсорират училището ....може би и затова да е било!!!Децата на всички спонсори бяха отличници!Едва ли сега е по-различно!

  Хороскоп за 28.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Постигате значителен успех в дадена област, което ще ви даде увереност да продължите с по-големи амбиции. Не губите почва под краката си дори в критични моменти, а това издига авторитета ви сред всички около вас. Разширете контактите си и бъдете сигурни, че ще успеете да разрешите личен въпрос. Запознайте се с дадена ситуация, преди за изкажете мнение.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Съсредоточете се върху задачите, чието приключване предстои. Взетите решения ще са от важност за дни напред, за това е добре да сте последователни в действията си. Стартирането на нов проект ще ви обнадежди с реалната възможност да подобрите финансите си. Хубави новини.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Не прехвърляйте раздразнението си върху околните, щадете нервите им. Ако имате своите безпокойства се съсредоточете върху проблема, без да си го изкарвате на когото и да било. Не залитайте в мрачни мисли, а се изправете, усмихнете и заживейте по-ведро. Имате много причини да се радвате на живота си.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Дава ви се шанс, който не бива да изпускате. Концентрирайте се и покажете най-доброто от себе си. Материални придобивки и свързаните с тях формалности ще променят плановете ви за деня. Семейството ви очаква решения, които бързо трябва да вземете. От тях ще зависят много неща.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Съсредоточете се върху задачите си, предстои да вземете отговорни решения и следва да сте в добра кондиция. Независимо от натовареността си бъдете отзивчиви и не пренебрегвайте хората наоколо, общото настроение влияе на работоспособността ви. Следвайте разума и сърцето си, за да постигнете хармония със себе си.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Укротете темпото, амбициите ви са прекалено смели и е възможно да не постигнете всичко онова, към което се стремите. Нека това не ви отказва от намеренията ви, но бъдете разумни. Не рискувайте излишно, можете да бъдете на подходящото място в подходящия момент и без много шум. Успешно ще решите възникнал проблем у дома.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Емоционални преживявания, породени от нов партньор или клиент на работното ви място ще промени хода на работата ви. Във всички случаи не допускайте да навредите на доброто си име. Не налагайте идеите си, само защото позицията ви го позволява. Съмненията запазете за себе си.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С повишаване на активността ви ще расте и умората, но бъдете внимателни и не допускайте недоглеждане в работата си. При работа с документи не подписвайте неща, със съдържанието на които не сте запознати достатъчно добре. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Денят ви ще бъде натоварен за това не си губете времето в безсмислени спорове и не отдавайте голямо значение на дреболиите. Не разпилявайте енергията си, а се съберете и довършете започнатото. Ничии чувства не бива да се пренебрегват, още повече на човек, който силно ви привлича. Ако сте сгрешили-поправете се.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Близостта ви с човек, с когото ви свързват общи интереси в бизнеса, в културната сфера или в чисто духовен план ще ви помогне по-лесно да преодолеете възникващите затруднения днес. Но и не само заради това ще бъдете на точното място и време днес. Интуицията ви подсказва, че трябва да се действа сега, и не грешите.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще имате успехи, ако сами се погрижите за себе си и не чакате друг да го направи. И друг път сте изпадали в подобна ситуация, за това няма да бъдете затруднени. Освободете се от зависимости, които ви пречат да се развивате духовно. С артистичните си таланти ще печелите аплодисментите на публиката.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имате конкретни идеи за развитието на дейността си, но ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие. Засега се задоволете с нещата, които ви се налага да вършите. Действате прекалено прибързано в личен план, не смятайте че нещо ще дойде наготово. Повечето компромиси, които правите ще са само от ваша полза. Вечерта ви очаква интересно събитие.
  28 ное 2020
  Последни новини