От х:

Днес в x:

27 °C

Езиковата гимназия в Хасково с алумни сдружение за 50-я си рожден ден

  Бивши възпитаници на Езиковата гимназия в Хасково учредяват Алумни сдружение. Това обявиха от ръководството на елитното школо, като допълниха, че се планира Алумни сдружение Езикова гимназия - Хасково (АСЕГ- Х) да започне да функционира напълно наесен с откриването на новата учебна година. Тогава се навършват и 50 години от основаването на Немската езикова гимназия в областния град, чийто правоприемник днес е Езиковата гимназия.

  Инициативен комитет кани всички бивши възпитаници на гимназията, които искат да бъдат сред учредителите, да направят своята заявка за това до 31 юли. През август следва да бъдат завършени формалностите по вписването на сдружението, учредено в обществена полза. През септември ще започне и набирането на членове.

  „Искаме да канализираме усилията на поколения завършили гимназията в подкрепа на развитието на училището и да насърчим образователното и духовно развитие на учениците, в т.ч. и на техните таланти, като същевременно подпомагаме възпитаването им в дух на високи цели, хуманизъм и уважение към личността на човека и неговата индивидуалност", заявиха от Инициативния комитет, в който има представители на различни випуски от 1999 до 2011 г. Оттам допълниха, че вече има желаещи да се включат като учредители.

  „Идеята за сдружението се посреща еднакво добре у представители на различни поколения, като се споделя общата оценка, че има необходимост от подобна организация", бяха категорични инициаторите.

  Сред целите на първото по рода си в областта алумни сдружение са развитие на човешкия потенциал, с фокус към учениците на гимназията, подобряване на материално-техническата база, насърчаване на сътрудничеството между бивши и настоящи възпитаници на училището, изграждането на общностен дух и обединяването на техните усилия за постигане на общите цели.

  „Изключително съм впечатлен и съм трогнат от инициативата и напълно подкрепям целите на сдружението. Като бивш възпитаник на гимназията и като настоящ директор, съм готов да се включа в реализацията й", заяви директорът Деян Янев като допълни, че вече е провел няколко разговора с инициаторите чрез онлайн видео конферентна връзка.

  „Освен материално, гимназията има необходимостта да бъде подкрепяна и с експертен капацитет и идеи. Голяма част от бившите възпитаници са успешно реализирани специалисти в най-разнообразни области в публичния и в частния сектор в България и чужбина и съм сигурен, че тяхната подкрепа за развитието на училището ще е безценна", каза Деян Янев.

  „През цялата следваща учебна година планираме събития, посветени на 50-тата годишнина от основаването на гимназията. Някои от тях ще бъдат със специален фокус върху бившите възпитаници.", сподели още директорът.

  Допълнителна информация за Алумни сдружение Езикова гимназия- Хасково е достъпна на интернет страницата на училището, където е достъпна публична пoкана за учредители, проектоустав и презентация на Сдружението.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (18)

  • 1
   Ко
   коректор
   47 -21
   11:42, 2 юни 2020
   Думата алумни да се чете като малоумни!
   • Па
    Пацо
    41 -6
    14:23, 2 юни 2020
    Наистина малоумна работа !!!
   • Ми
    Мишо
    6 -21
    17:21, 2 юни 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 2
   Па
   Пацо
   47 -7
   14:22, 2 юни 2020
   Ехооо. езиковата не започва от 99 г уважаеми инициативен комитете, аз съм завършил 87 г. И от какъв зор, нещо да покажем фасон ли , що ли, се използва латинска дума. alumni ??? Ай стига вече с тия фасони, пишете сдружение на ЗАВЪРШИЛИТЕ езиковата гимназия Хасково, алумни, дивотии !!!
   • Не
    Незавършил
    26 0
    15:33, 2 юни 2020
    2020 - 50 = 1970 (година) предполагам е година на основаването, Пацо.
   • Па
    Пацо
    20 -2
    16:56, 2 юни 2020
    Много добре смяташ градски, изключителни познания по математика :)
   • За
    Завършил
    2 0
    21:27, 4 юни 2020
    Никъде не пише, че може да има участници само от тези випуски, така че и 87ма не е изключен доколкото разбирам от статията. И какво лошо има в това, че хората искат да подпомагат развитието на училището...
  • 3
   Я
   я
   30 -6
   15:25, 2 юни 2020
   Ревете Кириле и Методийо, ревете с глас!
   Нямахме ли някоя по-българска, нормална дума....?!
   Тъпотията край няма! Сякаш сме на състезание по затриване на българското и родното :(
   • Не
    Незавършил
    24 -2
    15:34, 2 юни 2020
    Алумни (мн. ч. от латинската дума "аlumnus") означава "ученици, възпитаници". Най-често е събирателно название на успешно завършилите даден колеж, университет или училище. Понякога се използва и за бивш член на организация, фирма, дори и за бивши затворници.
   • Ха
    Хасковлия
    8 -20
    17:01, 2 юни 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 4
   Па
   Пацо
   28 -2
   16:54, 2 юни 2020
   В езиковата гимназия нито сме учили, нито сега учат латински. Алоууу незавършилия браво, че си отворил уикипедия, за да видиш какво означава "алумни", особено добре е обяснено в английската версия на уикипедия. Това не променя мнението ми, че названието на сдружението трябва да бъде на БЪЛГАРСКИ език - ЗА-ВЪР-ШИ-ЛИ гимназията. Всичко останало са фасони и дивотии !!!
   • То
    Точно!
    23 -3
    17:11, 2 юни 2020
    Завършил МГ подкрепя Вашето мнение!
   • П
    П
    1 -15
    22:38, 2 юни 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • Хе
    Хехе
    14 -1
    00:13, 3 юни 2020
    В едно сдружение на Випусниците
    ....
    известния бохем , пич и автомонтьор Киро Брадата
    ....
    и малко нежно велосипедист-че от ГРОБ Делян Джуката
    ....
    Бахти Первезията
   • Па
    Пацо
    14 -2
    09:03, 3 юни 2020
    До г-жа "П" , ( да не казвам с какво го асоциирам :), вижте какво гУспожа, това да не ви е семинар по български език и литература. Изразявам се както си искам, като не ви уйдисва си е ваш проблем. Само за протокола да спомена, че до 1990 се учеше сериозно в езиковата, а ние випуск 1987 много добре си спомняме, какви строги критерии на преподавателите трябваше да покрием, за да изкласим. От нашият клас отпаднаха няколко човека. Така, че затваряйте си човката и не ми давайте наклон на уя !!!
  • 5
   Ха
   Хасковлия
   6 -6
   01:37, 3 юни 2020
   Хехе - На политика ли го обърнахме? Мале, мале... нямам думи...
  • 6
   Ст
   Стефчо
   13 -2
   09:41, 3 юни 2020
   Напредва тази гимназия, ето и латински били учили. Въздух под налягане и водна пара !!! В момента най-доброто училище, а и преди си беше МГ. Дори дървото е над нивото на "езиковата".
  • 7
   Al
   ALUMEN
   0 -2
   17:39, 3 юни 2020
   Нищо общо не желая да имам с този люпилник на емигранти!!!Явих се на поправка на годишна оценка от 9ти клас,за по-висок бал....и ми писаха 3-ка!!!Ако ще учиш в чужбина те гледат като писано яйце,ако ще учиш в България,Делиева влиза и казва на комисията да ти намали оценката....и без това нямало да прокопсам!!!Може би е било,защото родителите ми са бедни и не спонсорират училището ....може би и затова да е било!!!Децата на всички спонсори бяха отличници!Едва ли сега е по-различно!

  Хороскоп за 21.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
  21 сеп 2020
  Последни новини