От х:

Днес в x:

24 °C

Езиковата гимназия в Хасково с алумни сдружение за 50-я си рожден ден

  Бивши възпитаници на Езиковата гимназия в Хасково учредяват Алумни сдружение. Това обявиха от ръководството на елитното школо, като допълниха, че се планира Алумни сдружение Езикова гимназия - Хасково (АСЕГ- Х) да започне да функционира напълно наесен с откриването на новата учебна година. Тогава се навършват и 50 години от основаването на Немската езикова гимназия в областния град, чийто правоприемник днес е Езиковата гимназия.

  Инициативен комитет кани всички бивши възпитаници на гимназията, които искат да бъдат сред учредителите, да направят своята заявка за това до 31 юли. През август следва да бъдат завършени формалностите по вписването на сдружението, учредено в обществена полза. През септември ще започне и набирането на членове.

  „Искаме да канализираме усилията на поколения завършили гимназията в подкрепа на развитието на училището и да насърчим образователното и духовно развитие на учениците, в т.ч. и на техните таланти, като същевременно подпомагаме възпитаването им в дух на високи цели, хуманизъм и уважение към личността на човека и неговата индивидуалност", заявиха от Инициативния комитет, в който има представители на различни випуски от 1999 до 2011 г. Оттам допълниха, че вече има желаещи да се включат като учредители.

  „Идеята за сдружението се посреща еднакво добре у представители на различни поколения, като се споделя общата оценка, че има необходимост от подобна организация", бяха категорични инициаторите.

  Сред целите на първото по рода си в областта алумни сдружение са развитие на човешкия потенциал, с фокус към учениците на гимназията, подобряване на материално-техническата база, насърчаване на сътрудничеството между бивши и настоящи възпитаници на училището, изграждането на общностен дух и обединяването на техните усилия за постигане на общите цели.

  „Изключително съм впечатлен и съм трогнат от инициативата и напълно подкрепям целите на сдружението. Като бивш възпитаник на гимназията и като настоящ директор, съм готов да се включа в реализацията й", заяви директорът Деян Янев като допълни, че вече е провел няколко разговора с инициаторите чрез онлайн видео конферентна връзка.

  „Освен материално, гимназията има необходимостта да бъде подкрепяна и с експертен капацитет и идеи. Голяма част от бившите възпитаници са успешно реализирани специалисти в най-разнообразни области в публичния и в частния сектор в България и чужбина и съм сигурен, че тяхната подкрепа за развитието на училището ще е безценна", каза Деян Янев.

  „През цялата следваща учебна година планираме събития, посветени на 50-тата годишнина от основаването на гимназията. Някои от тях ще бъдат със специален фокус върху бившите възпитаници.", сподели още директорът.

  Допълнителна информация за Алумни сдружение Езикова гимназия- Хасково е достъпна на интернет страницата на училището, където е достъпна публична пoкана за учредители, проектоустав и презентация на Сдружението.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (18)

  • 1
   Ко
   коректор
   47 -21
   11:42, 2 юни 2020
   Думата алумни да се чете като малоумни!
   • Па
    Пацо
    41 -6
    14:23, 2 юни 2020
    Наистина малоумна работа !!!
   • Ми
    Мишо
    6 -21
    17:21, 2 юни 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 2
   Па
   Пацо
   47 -7
   14:22, 2 юни 2020
   Ехооо. езиковата не започва от 99 г уважаеми инициативен комитете, аз съм завършил 87 г. И от какъв зор, нещо да покажем фасон ли , що ли, се използва латинска дума. alumni ??? Ай стига вече с тия фасони, пишете сдружение на ЗАВЪРШИЛИТЕ езиковата гимназия Хасково, алумни, дивотии !!!
   • Не
    Незавършил
    26 0
    15:33, 2 юни 2020
    2020 - 50 = 1970 (година) предполагам е година на основаването, Пацо.
   • Па
    Пацо
    20 -2
    16:56, 2 юни 2020
    Много добре смяташ градски, изключителни познания по математика :)
   • За
    Завършил
    2 0
    21:27, 4 юни 2020
    Никъде не пише, че може да има участници само от тези випуски, така че и 87ма не е изключен доколкото разбирам от статията. И какво лошо има в това, че хората искат да подпомагат развитието на училището...
  • 3
   Я
   я
   30 -6
   15:25, 2 юни 2020
   Ревете Кириле и Методийо, ревете с глас!
   Нямахме ли някоя по-българска, нормална дума....?!
   Тъпотията край няма! Сякаш сме на състезание по затриване на българското и родното :(
   • Не
    Незавършил
    24 -2
    15:34, 2 юни 2020
    Алумни (мн. ч. от латинската дума "аlumnus") означава "ученици, възпитаници". Най-често е събирателно название на успешно завършилите даден колеж, университет или училище. Понякога се използва и за бивш член на организация, фирма, дори и за бивши затворници.
   • Ха
    Хасковлия
    8 -20
    17:01, 2 юни 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 4
   Па
   Пацо
   28 -2
   16:54, 2 юни 2020
   В езиковата гимназия нито сме учили, нито сега учат латински. Алоууу незавършилия браво, че си отворил уикипедия, за да видиш какво означава "алумни", особено добре е обяснено в английската версия на уикипедия. Това не променя мнението ми, че названието на сдружението трябва да бъде на БЪЛГАРСКИ език - ЗА-ВЪР-ШИ-ЛИ гимназията. Всичко останало са фасони и дивотии !!!
   • То
    Точно!
    23 -3
    17:11, 2 юни 2020
    Завършил МГ подкрепя Вашето мнение!
   • П
    П
    1 -15
    22:38, 2 юни 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • Хе
    Хехе
    14 -1
    00:13, 3 юни 2020
    В едно сдружение на Випусниците
    ....
    известния бохем , пич и автомонтьор Киро Брадата
    ....
    и малко нежно велосипедист-че от ГРОБ Делян Джуката
    ....
    Бахти Первезията
   • Па
    Пацо
    14 -2
    09:03, 3 юни 2020
    До г-жа "П" , ( да не казвам с какво го асоциирам :), вижте какво гУспожа, това да не ви е семинар по български език и литература. Изразявам се както си искам, като не ви уйдисва си е ваш проблем. Само за протокола да спомена, че до 1990 се учеше сериозно в езиковата, а ние випуск 1987 много добре си спомняме, какви строги критерии на преподавателите трябваше да покрием, за да изкласим. От нашият клас отпаднаха няколко човека. Така, че затваряйте си човката и не ми давайте наклон на уя !!!
  • 5
   Ха
   Хасковлия
   6 -6
   01:37, 3 юни 2020
   Хехе - На политика ли го обърнахме? Мале, мале... нямам думи...
  • 6
   Ст
   Стефчо
   13 -2
   09:41, 3 юни 2020
   Напредва тази гимназия, ето и латински били учили. Въздух под налягане и водна пара !!! В момента най-доброто училище, а и преди си беше МГ. Дори дървото е над нивото на "езиковата".
  • 7
   Al
   ALUMEN
   0 -2
   17:39, 3 юни 2020
   Нищо общо не желая да имам с този люпилник на емигранти!!!Явих се на поправка на годишна оценка от 9ти клас,за по-висок бал....и ми писаха 3-ка!!!Ако ще учиш в чужбина те гледат като писано яйце,ако ще учиш в България,Делиева влиза и казва на комисията да ти намали оценката....и без това нямало да прокопсам!!!Може би е било,защото родителите ми са бедни и не спонсорират училището ....може би и затова да е било!!!Децата на всички спонсори бяха отличници!Едва ли сега е по-различно!

  Хороскоп за 07.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се занимавате с подготовката на мероприятие от служебен, семеен или обществен характер. На работното място направете всичко, за да предотвратите назряващ конфликт. Успехите ви ще са налице, но няма да задоволят и ще продължите да преследвате целите си. Любовта ви даде сили, не я загърбвайте.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Възможно е да се получи застой в работните ви планове. Това е по причини, не зависещи от вас лично. Изчакването на по-благоприятен момент за действие само ще увеличи шансовете ви. Няма да ви липсва добро настроение. Заслугата за една придобивка ще бъде на човек, с чиято помощ ще я осъществите.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  С каквото и да се захванете днес бъдете сигурни, че ще се справите успешно. От лъха увереност и ентусиазъм за всяко нещо, с което се захващате. Ще ви се наложи да обясните бъдещите си намерения на ваш познат, който ви е разбрал погрешно. Бъдете спокойни, че нищо няма да попречи на конкретно ваше намерение днес, свързано с любимия човек. поощрение
  07 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Добрата атмосфера на работното място и в семейството ще направи денят ви успешен. С творчески подход ще подобрите работните си проекти, намирайки по-доброто решение за всеки от тях. Естествено, има още какво да научите и тази перспектива ви кара да не спирате в развитието си.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С правилните си решения ще успеете да подредите делата си по начина, който желаете и това ще внесе спокойствие в душата ви. Професионалната ви подготовка е факт, с който ще се съобразяват и който ще ви доближи до успеха. В тази връзка предстои да получите оферта, която ще ви привлече с перспективите си.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Работата ви днес ще е много ползотворна. Настойчиви сте, когато искате да постигнете нещо и това ще се окаже определящо за резултатите, които постигате. Предстои ви период на утвърждаване на позициите, по време на който не трябва да пестите усилия, за да вършите както досега работата си. Очаква ви финансово стабилизиране.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не се оставяйте на течението. Вземете нещата в свои ръце и ще получите повече. Развитието на служебен въпрос ще ви направи по-нетърпеливи, но вие умеете да се въздържате. Рискът от загуби също е реален, мислете преди да подписвате важни документи. Добра развръзка на семейно събитие.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Възможно е днес да ви се наложи да заемете страна от два възможни избора, а на вас да ви се иска да комбинирате повече варианти. С повече дипломатичност и убедителни доводи имате шанс за успех, но не бива да се предавате при първия малък неуспех. Изберете онова, което е най-добро да вас и работата ви, дори да ви се наложи да правите неща, които не са ви приятни.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не са изключени трудности днес да представителите на Козирог, но възможностите ви също не са за пренебрегване. Имате избора за решите как точно да постъпите в дадена ситуация и само можете са се радвате, че не сте поставени пред свършен факт. Заедно с близък човек ще успеете да намерите най-доброто решение на възникнал въпрос. Любимия човек очаква нещо от вас.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес сте обсебени от сърдечни въпроси и не ви се мисли за работа. Имате добри шансове с представител на зодия Близнаци, но внимавайте с тяхната двойственост. Любовта ви изпълва с енергия и жизненост и нови творчески проекти.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Погълнати сте от предстоящо начинание, в което ще участвате наравно с други. Обмислете условията и се обърнете към подходящите хора или институции. Ако решите да действате самостоятелно, рискувате да се изправите пред пречки, които са трудно преодолими за сам човек. Не се лишавайте от опита на колегите си.
  07 юли 2020
  Последни новини