От х:

Днес в x:

34 °C

Изцяло електрическият дом от 1950 година (видео)

Това ще ви се стори нещо като дежа вю. Автоматизираният електрически дом поддържа температурата толкова добра за живеене през всички сезони.

Той е толкова електически!

Камера показва на телевизора с кинескоп кой звъни на входната врата. И можете да му отворите с натискането на едно копче.

Имате контрол над климата (!) с помощта на панел аналогови датчици със стрелки. Филтри прочистват въздуха от полени и други алергени, лампи унищожават вредните микроорганизми в този напълно електрически автоматичен дом.

В него виждаме е и първата домашна пералня, която може да суши.

Има чудесна комбинация от домашна камина и електрическо барбекю насред стаята. И това всичкото тръгва с натискането на един бутон.

Готвенето е наистина забавно в домашния център за приготвяне на храна. Хладилникът изглежда като мебел и се отваря от двете страни, но по-интересно е приготвянето на храна по избор от рецепти в готварска книга на микрофилм. Само с натискането на няколко бутона намирате желаната рецепта.

И след като сме се наситили на храната преминаваме в увеселителния център на тотално електрическия дом. Всички членове на семейството могат да се забавляват там, разбира се като натиснат само един бутон. Телевизорът може да се завърти към която искате част на стаята. А за да чуете плоча от колекцията избрани коласики, ... само натискате бутона. Изцяло електрическия дом има специални тонколони, които ви обграждат със звук отвсякъде. Има FM радио и лентов магнетофон, който може да записва, прожектор с който можете да гледате филми и записи, направени от вас на екрана за прожекции. С едно натискане на бутона, светлината в стаята изгасва, екранът се спуска и прожекцията започва. С едно натискане на бутона!

Домакинята в този изцяло електрически дом се гордее със светещата стена в него в санитарното помещение, където можете да правите и слънчеви бани, и да се къпете. Елекрически подгряваното огледало никога няма да се замъгли от парата. А светлинната стена охлажда помещението през лятото и го топли през зимата. Има още електрическа маса за масаж и електрически уреди за упражнения.

И така нататък.

Филмът е от 1950 година.

Оттогава се изгориха маса въглища, изхарчи се маса ток, трасетата на далекопроводната електрическа мрежа се проточиха почти навсякъде и почти половината произведено електричество се изгуби, докато пътуваше по тях.

Но и 70 години по-късно далеч не всеки дом може да предложи подобни екстри. Не е лесно нещата да започнат да се случват с едно натискане на бутона.

И сега отново новата технология ни съблазнява с дом, в който всичко ще ни се сбъдва без усилие. Технологията е друга, датчиците са други, телевизорът отдавна не е с кинескоп, а домашното кино е в HD 4К или 8К. Приборите не е модерно сега да се наричат електрически, те са станали "умни". И все пак... 

Ето го и примамливото предложение от 1950 година за изцяло електрически дом:

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 03.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ще е благодатен на срещи и установяване на полезни контакти. Работата ви ще е интересна, спорна, и повече отколкото очаквате. Обмислете добре идеите си и пътищата за осъществяването им. Не пренебрегвайте полезната информация, която ще научите помежду другото. Роднини ще ви зарадват с вести, имащи отношение към общите ви начинания.
03 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Посветете се на важните за вас задачи, без да се разпилявате с маловажни неща. Имате прекрасни идеи, които чакат своята реализация, създайте условията за нея, бъдете наблюдателни и разчитайте знаците по пътя си. Много хора ще ви приветстват и помагат. Следвайте убежденията си, те са вашата пътеводна светлина.
03 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес ще имате възможността да се утвърдите като коректен и лоялен партньор. Справяте се отлично със завършването на важен проект, което е сериозна крачка в професионалното ви развитие. Предстои ви скорошна стабилизация във финансов план, което ще ви даде възможност да разширите сферата на проектите си.
03 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Перспективна идея ще ви вдъхнови да заживеете с планове за нейното осъществяване. Настроението ви ще нарасне, ще ви направи активни и по-добри. Наред с това не пренебрегвайте задълженията си, отделете време на всичките си задачи. Дошла навреме вест ще внесе повече яснота в намеренията ви.
03 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работещите в производството, търговията и бизнеса ще продължат и днес да се занимават със служебните си задачи. Трети ще мислят за почивката си, тръгвайки на път. Във всички случаи ще се ползвате с внимание и разбиране, няма да срещате непреодолими препятствия пред себе си. Приемете приятелската покана за среща.
03 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Старанията, които влагате в делата си ще дадат резултати. Но, понякога се налага и да се съобразявате с обстоятелствата, като отстъпите от позициите си - при спорове например, а също и при видими здравословни проблеми. Не въвличайте близките си в рисковани начинания. Спестете им това напрежение.
03 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не изисквайте прекалено много от обкръжението си. Всеки има своите приоритети, които следва,колкото и да не ви се иска. Търпението ви към тях ще повиши уважението им и ще ви помогне да се освободите от напрежението, което носите. Вечерта е подходяща за гости. Поканете някого или вие отидете.
03 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Овладейте емоциите си и не се впускайте в рисковани начинания. Възможността да пострадате сериозно ако го сторите е доста голяма. Заемете се с ежедневните си ангажименти и не се разсейвайте със странични проекти. Имате предостатъчно работа, която не търпи отлагане. Очаква ви привлекателно предложение за вечерта.
03 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Преценявайте добре обстановката, като не прекалявате с търпението на околните. В добра форма сте и изпълнени с ентусиазъм. Трансформирайте излишната си енергия в нещо полезно, творческите ви идеи заслужават внимание. Нека не ви възпират отминали неудачи, дайте воля на въображението си.
03 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Характерни за вас днес са противоречията, които са иначе чужди на зодиакалния ви знак. Чувствате, че стоите на кръстопът и не сте сигурни кой от пътищата е най-правилния за вас. Най-удачния вариант е да се захванете с нещо, което вече сте започнали и да оставите времето да работи за вас. Бъдете сигурни, че не след дълго ще разберете това което ви интересува.
03 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предстоят ви приятни задължения днес. Привлечени сте от бъдеща възможност, която е свързана с известни инвестиции, но пък е доста перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате напоследък. Сами знаете колко ценен е той за вас.
03 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Вие сте безспорен, неизтощим източник на енергия и свежо чувство за хумор. Работите усърдно и всеотдайно, и резултатите не закъсняват. Внимавайте да не влезете в пререкание с близките си. Приятелите заслужават повече внимание и това го разбирате и днес. Организирайте в тяхна чест събиране и се повеселете.
03 юли 2020
Последни новини