От х:

Днес в x:

Изцяло електрическият дом от 1950 година (видео)

Това ще ви се стори нещо като дежа вю. Автоматизираният електрически дом поддържа температурата толкова добра за живеене през всички сезони.

Той е толкова електически!

Камера показва на телевизора с кинескоп кой звъни на входната врата. И можете да му отворите с натискането на едно копче.

Имате контрол над климата (!) с помощта на панел аналогови датчици със стрелки. Филтри прочистват въздуха от полени и други алергени, лампи унищожават вредните микроорганизми в този напълно електрически автоматичен дом.

В него виждаме е и първата домашна пералня, която може да суши.

Има чудесна комбинация от домашна камина и електрическо барбекю насред стаята. И това всичкото тръгва с натискането на един бутон.

Готвенето е наистина забавно в домашния център за приготвяне на храна. Хладилникът изглежда като мебел и се отваря от двете страни, но по-интересно е приготвянето на храна по избор от рецепти в готварска книга на микрофилм. Само с натискането на няколко бутона намирате желаната рецепта.

И след като сме се наситили на храната преминаваме в увеселителния център на тотално електрическия дом. Всички членове на семейството могат да се забавляват там, разбира се като натиснат само един бутон. Телевизорът може да се завърти към която искате част на стаята. А за да чуете плоча от колекцията избрани коласики, ... само натискате бутона. Изцяло електрическия дом има специални тонколони, които ви обграждат със звук отвсякъде. Има FM радио и лентов магнетофон, който може да записва, прожектор с който можете да гледате филми и записи, направени от вас на екрана за прожекции. С едно натискане на бутона, светлината в стаята изгасва, екранът се спуска и прожекцията започва. С едно натискане на бутона!

Домакинята в този изцяло електрически дом се гордее със светещата стена в него в санитарното помещение, където можете да правите и слънчеви бани, и да се къпете. Елекрически подгряваното огледало никога няма да се замъгли от парата. А светлинната стена охлажда помещението през лятото и го топли през зимата. Има още електрическа маса за масаж и електрически уреди за упражнения.

И така нататък.

Филмът е от 1950 година.

Оттогава се изгориха маса въглища, изхарчи се маса ток, трасетата на далекопроводната електрическа мрежа се проточиха почти навсякъде и почти половината произведено електричество се изгуби, докато пътуваше по тях.

Но и 70 години по-късно далеч не всеки дом може да предложи подобни екстри. Не е лесно нещата да започнат да се случват с едно натискане на бутона.

И сега отново новата технология ни съблазнява с дом, в който всичко ще ни се сбъдва без усилие. Технологията е друга, датчиците са други, телевизорът отдавна не е с кинескоп, а домашното кино е в HD 4К или 8К. Приборите не е модерно сега да се наричат електрически, те са станали "умни". И все пак... 

Ето го и примамливото предложение от 1950 година за изцяло електрически дом:

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини