От х:

Днес в x:

Рецидивист остава в ареста за кражба на мрежа от магистралата, задигнал и пиячка

Рецидивист ще остане за постоянно в ареста за кражба на мрежа и стоманени въжета от магистрала „Марица“ край Симеоновград. Това реши днес Окръжният съд в Хасково, който потвърди решението на Районния съд в Харманли за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Според обвинението, Б. М. е извършил кражбата през февруари 2020 година в съучастие с друг младеж. Те задигнали 618,20 кв.м. укрепваща стоманена мрежа, 80 м. стоманено въже и 11 арматурни шила, всичко на обща стойност 3 718 лева. Б.М. е привлечен като обвиняем и за кражба на алкохол от търговски обект, извършена на 23 април 2020 г., като деянието е извършено повторно.

Престъпленията са извършени след други две осъждания - за кражба и грабеж.

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи и обвиняем за управление на МПС след употреба на канабис. В.Ч. е бил заловен да шофира дрогиран на 07.05.2020 г. в Димитровград, като деянието е извършено при условията на повторност като вече е бил осъждан. Настоящото престъпление е извършено в изпитателния срок. Освен това на същата дата държал наркотици в Димитровград и Хасково – близо 20 грама марихуана на стойност 116 лева.

Двете определения на съда са окончателни и не подлежат на обжалване.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ап
    АПИ
    3 -2
    00:02, 20 май 2020
    Мисля, че на снимката е мястото, където е отнета мрежата с въжета... Надявам се съдиите са наясно, че това не е магистрала Марица... но журналистите явно вече всичко превърнаха в магистрали... смях
Последни новини