От х:

Днес в x:

Гимназията по селско стопанство изпрати зрелостниците си онлайн

40 зрелостници от Випуск 2020 на ПГСС днес беше изпратен онлайн. Директорът на първомайската Професионална гимназия Росица Генова взе трудното решение да не се чакат твърде дълго специалните уъказания на министъра на здравеопазването, които така или иначе щяха да превърнат този празник в нещо различно от утвърденото през годините.

Мая Калинова – класен ръководител на 12 а клас предаде настроението на първия випуск, лишен от тържествено изпращане: „Нека това да не Ви натъжава, каза тя. Времето прекарано от Вас в училище си е Ваше, ценни са преживяванията и спомените, които ще съхраним завинаги в сърцата си, а нашите сърца са пълни с прекрасни моменти и искрена обич.

Разочарование звучеше и в изказванията на представителите на випуска Мария Ставрева и Петьо Иванов, но те намериха сили да благодарят на учителите си, при това с доза хумор. Бъдещият агроеколог Петьо благодари на учителката си по български език, за това че е намерила 128 ГБ свободно място на компютрите им, за да ги напълни с материали за матурата, на учителката по математика, заради която не са успели да извадят и един „пищов“, на госпожата по биология заради която не са избягали от нито един час и на всички учители, които „не са се пречупили“ и са давали тестове „не по-кратки от 4 страници“.

Знамето на училището беше предадено на новата знаменна група – Желязко Ванчев, Нелина Шишкова, Гергана Димитрова.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини