От х:

Днес в x:

Нов случай на заразен с коронавирус в Кърджали, вирусоносителите стават 15 души/обновена/

Нов случай на заразен с коронавирус в Кърджали през последното денонощие. С него броят на вирусоносителите става 15. Това съобщи на редовния брифинг на Националния оперативен щаб доц.Димо Димов. 

 Ще припомним, че в края на седмицата в Кърджали за коронавирус бяха тествани 11 души, от които 4 деца. Бе установено , че те са били в контакт с болна от коронавирус от кв.”Боровец”, която се лекува в инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” в Кърджали. Все още предстои да се вземат проби от 8 души летели с пациентката от Англия за България, което ще стане утре.

 По последна информация новият вирусоносител е също от кв."Боровец".Той е съпруг на жената, настанена в инфекциозно отделение на МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски",която потърси лекарска помощ след завръщането си от Англия. Мъжът е летял със съпругата си в един самолет на 3 май. За разлика от нея обаче той не е спазвал стриктно задължителната домашна карантина след завръщането си. Новият вирусоносител е настенен също в инфекциозното отделение.Той е в добро общо състояние,но е под наблюдение заради наличието на високо кръвно и диабет.

Кърджали бг вести  научи,че останалите проби от квартала на хора контактували с вирусоносителката са отрицателни.

  С последният случай в Кърджали броят на заразените в страната става 1955 души. 389 от тях са настанени в болница, от тях 56 в интензивни отделения.

 Броят на излекуваните е 444, а на починалите 90.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини