От х:

Днес в x:

Fox News: Първият пациент с COVID-19 е работел в лаборатория в Ухан

Американският телевизионен канал Fox News, позовавайки се на източници, твърди, че първият пациент с коронавирусна инфекция COVID-19 е работел в лабораторията на Института по вирусология в Ухан, Китай.

"Източниците смятат, че първоначалното предаване на (вируса) е било от прилеп на човек и че "нулевият пациент" е работел в лабораторията и след това е излизал сред населението на Ухан", съобщи телевизионният канал, позовавайки се на "многобройни източници, запознати с подробностите на ранните действия на властите" в Китай и такива, които са видели съответните документи."

Един от източниците на канала обвинява Китай в "най-скъпата операция за скриване на доказателства" в историята.

Твърди се, че лабораторията не е разработвала биологични оръжия, а е трябвало да демонстрира изключителния напредък на Китай в изследванията на вируси.

"Увеличаващите се доказателства" идват от класифицирани и отворени документи и доказателства, казват източниците. Fox News е поискал директно да види доказателствата.

Запитан от репортер на Fox News за тези сведения, президентът Тръмп каза на брифинга за коронавируса в сряда: "Все повече и повече чуваме историята ... правим много задълбочено проучване на тази ужасна ситуация."

По-рано китайското външно министерство в отговор на твърденията за укриване на информация във връзка с коронавируса заяви, че Китай е заел открита и отговорна позиция от самото начало по отношение на публикуването на данни за коронавирусната епидемия.

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    20
    2015 та година
    1 -4
    11:25, 16 апр 2020
    американци и китайци заедно създават вируса. филма е излъчен по италианската рай 3. кой го пусна е трудно да се каже. но вируса е създаден от американци и китайци заедно
    • Ск
      Скрипал
      2 -6
      13:12, 16 апр 2020
      А кво ще кажеш за по-вероятни вариант : Китай и Р... Виж коментара
    • от 12 Американци от Университета в Северна Каролина
      и 3-ма Китайци от Лабораторията в Ухан
      .....
      И от САЩ 3-мата китайци са си го занесли в Ухан
      ...
      ето линка сп.Нейтчър - номер 1 в света

      https://www.nature.com/articles/nm.3985?fbcldi=lwAROiTTfDIT-uxNFPtvQH-xFrF6QaF1hKE1Ey2TPrEi17XfFUIbpUIAosDc
  • 2
    Кр
    Крадецът вика...
    2 0
    17:25, 16 апр 2020
    Никой освен американците не е тръгнал да обвинява, кой е създал вируса.
Последни новини