От х:

Днес в x:

Изследването, финансирано от Бил Гейтс, промени прогнозата си за България: Пик след 5 дни, много по-малко жертви

Американският изследвателски екип, който прави прогнози за хода на пандемията във всяка страна на база няколко изходни показателя и е финансиран от фондацията на Бил и Мелинда Гейс, промени прогнозата си за в България.

Преди дни ви информирахме, че изследователите предвиждат пик на смъртните случаи у нас на 18 април (малко по-рано прогнозата бе за 24 април), а очакваният брой жертви беше между 228 и малко над 300 души.

Днес, на база нововъведени данни, проучването на Institute for Health Metrics and Evaluation оценява, че пикът на жертвите у нас ще е на 20 април. Драстично намалена е прогнозата за общия брой на починалите от Ковид-19 в страната - към днешна дата екипът изчислява, че те ще са около 66 души. От данните още става ясно, че не се очаква недостиг на легла или на обдишващи апарати в болниците.

Изследователите изрично подчертават, че тази прогноза важи, ако се спазват въведените мерки. 

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ак
    акушер-гинеколог
    3 -1
    20:31, 15 апр 2020
    Пик на кое ?
  • 2
    Ге
    Георги
    0 0
    22:46, 15 апр 2020
    На кебапчетата
  • 3
    Ге
    Гейтс е мизантроп
    2 0
    07:46, 16 апр 2020
    Бил Гейтс от години плаща на лаборатории за разработка на вируси! Той и неговата шайка искат ваксина с чип, с който да наложат пълен контрол над човеците. Тоест да станем роби, които обслужват него,евреите и тайните общества! Дори в клипове в Ютуб си го казва в прав текст! Преди години с жена му бяха в Индия и слагаха ваксини, от които масово умираха невинни хора! Индийците изгониха Бил и жена му от Индия!!! Ама както винаги, само българинът нищо не знае по въпроса, и доброволно ще се чипира, щото сме просто стадо!
Последни новини