От х:

Днес в x:

Спортната зала в Тополово ще има игрища за волейбол, баскетбол и мини футбол

ОУ "Отец Паисий" в асеновградското село ще се сдобие с физкултурен салон и многофункционална спортна зала. Своето съгласие за това даде Общинският съвет по време на мартенската си редовна сесия. По думите на директора на учебното заведение Атанаска Илкова това би трябвало се случи до края на годината, но всичко все пак зависи от развитието на моментната криза в Българя и света. "На този етап, разбираемо, приоритетите са други. На първо място е здравето на хората. Надяваме се да се осъществи този строеж", сподели Илкова. 

Към момента волейболният отбор домакинства в други зали, сред които тези в Асеновград, Пазарджик и Пловдив. Засега децата и младежите провеждат тренировките си в двора на училището, когато времето благоприятства за това. При неподходящи метеорологични условия пък те се провеждат в сградата на бившата пожарна в Тополово. Учениците в тополовското училище са над 150 от 1-ви до 7-ми клас и голяма част от тях се занимават с волейбол или футбол.

Припомняме, че при своя визита в Асеновград премиерът Бойко Борисов обеща да съдейства за построяването на многофункционална спортна зала и физкултурен салон в двора на ОУ "Отец Паисий". Идеята е залата да е разположена на площ около 1 000 квадратни метра и да съдържа волейболно, баскетболно и мини футболно игрище. Момичетата от Волейболен клуб Тополово, които взимат участие в състезанията на БФВ, са разделени в 5 възрастови групи и всяка година се изявяват в различни спортни мероприятия. Клубът е регистриран от 2015-а, като преди това на ученическо ниво също се класира много добре, а в две последователни години зае и 4-та и 5-та позиция на Републиканското първенство. Картотекираните състезателки към момента са над 50.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини