От х:

Днес в x:

28 °C

Коронавирус: Гневни италиански кметове в изпълнение на дълга си (видео)

"Никой няма да донесе смърт в моя град, яростно вика кметът на Месина на шосе на входа на града. Няколко автомобила изглежда пробват да влезат през нощта на "негова територия".

"Сега ще питам лично всеки от тях защо е дошъл и като се върна ще издам заповед. Ще барикадирам този път", разпалено се заканва кметът.

Кметове на италиански градове - къде по-разпалено, къде в по-обяснителен стил, довеждат до хората в своето населено място своето нареждане: "Стойте си вкъщи".

"Вкъщи няма да умрете, ако излезете, рискувате да умрете интубирани без дишане", убеждава кметът на Гросето.

"Трябва да си стоите вкъщи. Хора умират, не разбрахте ли?", крещи кметът на Галдо Тадино. "Вие сте безотговорни, идиоти, колосални идиоти"

"Видях човек щастливо да тича за тренировка с видимо възрадвано куче. Казах му, че не е във филм, ти не си Уил Смит в "Аз съм легенда", върви си вкъщи", говори тихо и отчетливо кметът на район Калабрия Джузепе Фалкомата.

"Не ви ли забраних официално да излизате от своята къща", бесен е кметът на Месина Катено де Лука. "Добре, ще ви забраня да стъпване на общинска земя!"... "Трябва ни армия тук", тропа по масата той в друго включване. "Казвам ви ясно. Утре ще ви хвана."

"Всеки ден чета постовете ви как всичко ще бъде наред. Как ще бъде наред, ако много от вас излизат навън да пазаруват?", започва кротко Джанфилипо Банчери, кмет на Делия.

По-нататък градира:

"Как ще бъде наред, ако много от вас излизат навън да си купят цигари всеки ден?

Как ще бъде наред, като хората ходят да си заредят колите на бензиностанциите всеки ден? Защо ви трябва бензин, след като трябва да си стоите вкъщи?", вече ядосано пита кметът (впоследствие в Италия нареди да започне затваряне на бензиностанции - бел. ред.)

"Много хора търсят фризьор, да им направи прическа вкъщи. Как всичко ще е наред? Оправяте си косата? Защо ви трябва в този момент? Днес в неделя много хора от околността излезоха на барбекю. Барбекю? Шегувате ли се? Играете си с живота си. Има хора, които правят парти в апартаментите си. Днес, в неделя, трябваше да отида и да ги спра. Казаха, че са здрави и живеят в една сграда. Казах им, че точно така инфекцията се разпространява. Останете вкъщи с вашето семейство, не правете  парти със съседите!"

Италианските кметове не минават само с ядосано говорене ден след ден. Можете да ги видите във видеото да разгонват играещи пинг понг, баскетбол или просто седящи по поляните хора. С викове "Не може. Вървете вкъщи".

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Tr
  Triest
  4 -1
  21:11, 29 мар 2020
  Смешници, всеки ден умират по 1 000 италианци.
 • 2
  Dd
  dd
  2 0
  10:56, 30 мар 2020
  Ето как Дучето е дошъл на власт!

Хороскоп за 15.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Дребни неприятности в определени моменти ще блокират дейността ви или ще внасят затруднения в ежедневните ви задължения. Не допускайте друг освен вас да определя ритъма ви на работа или задачите, които имате през деня. Печелите доверието на важен за вас сътрудник. Помощта му в бъдеще ще ви е много полезна.
15 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес едва ли ще сте много съсредоточени върху работата си, защото ви вълнуват въпроси от личен характер. Държите се странно с околните и не трябва да се изненадвате от реакциите им. Преценете кое е по-важно за вас и се заемете с него.
15 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес ще се натъкнете на нещо, което ще се окаже особено полезно за работата ви, особено за в бъдеще. Имате достатъчно търпение, за да развиете възгледите си докато започнат да носят желаните от вас резултати. Стараете се да не обръщате внимание на поведението на определен човек, който ви е неприятен и това е наистина най-доброто което можете да направите.
15 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят е характерен с непрекъснатата смяна на онова, с което ще се занимавате. Трудно ви е да се концентрирате за дълго, но едва ли ще е и нужно. Заети сте с приятни неща, като повечето от тях са свързани и с хора, на които държите. Предстои ви пътуване по работа, което ще ви отвори много възможности.
15 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Напрегнати сте, въпреки, че ви се иска да си починете и да се заемете с нещо разтоварващо. Бъдете готови на промени и в личен план. Очаква ви сериозен разговор с интимният ви партньор. Подготвяте изненада за свой близък, от която всички ще останат наистина очаровани. Семейството ви ще застане зад всяко ваше решение.
15 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Мотивирани сте да започнете нещо ново и с конкретни действия ще се заемете с реализацията му. Насърчавайки у себе си този плам, много скоро ще материализирате намеренията си. Не пропускайте да изразите уважението и обичта си към хората, които осмислят живота ви. Пътуванията ще са приятни.
15 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Възможни са разногласия с колегите и началниците ви днес. Бъдете по-дискретни по отношение на нещата, които са ви поверени и не злоупотребявайте с доверието им. Вие също не изпадайте в излишна сантименталност, не е нужно да разголвате душата си пред всеки. Други от вас ще пътуват, най-често по служебни дела.
15 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Погрижете се за интересите си, като не пречите на другите да мислят за своите. Много неща ще се променят, не пестете усилия и се старайте да останете добри хора. Любовта ще ви помогне по-лесно да се справите със затрудненията си, срещайки ви с подходящия за вас помощник.
15 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започвате с много хъс новия работен ден и както може да се очаква имате доста работа за вършене. Успехът ви във всяко едно начинание до голяма степен зависи от собствената ви организация, затова подредете по важност ангажиментите си.
15 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Смело ще пристъпите към действия, осигуряващи защита на интересите ви. Професионалните задачи ще заемат по-голямата част от деня ви. Добре преценете и организирайте времето си, за да ви стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
15 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бизнесът ви изисква сили и средства, които не винаги имате в наличност. В тази връзка ще търсите съдействие от кредитни институции и хора, имащи по-големи възможности от вас. Категорични сте в намерението си да подобрите бита си.
15 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Можете да спечелите вниманието и готовността за съдействие и на най-търсените хора, ако проявите искрен интерес към тях. Всеки харесва човека, който му се възхищава. Ще спечелите приятели, ако правите за тях неща, които изискват време, енергия, безкористност и внимание, ако ги поздравявате сърдечно и с ентусиазъм. Бъдете целенасочени днес и ще успеете.
15 юли 2020
Последни новини