От х:

Днес в x:

Скандалният "Антихрист" идва нецензуриран в България

Скандалният филм на режисьора Ларс фон Триер (Lars von Trier) - "Antichrist", вероятно ще бъде излъчен на българския екран в нецензуриран вид.
Въпреки някои доста шокиращи сцени, разпространителите ще го пуснат у нас със забрана за лица под 18 години и ограничителен знак, както се случи преди броени дни във Великобритания.

Премиерата на лентата бе на фестивала в Кан през месец май, където "Antichrist" бе посрещнат с явно неодобрение от публика и критика.

Специалисти посочиха, че филмът изобилства от брутални сексуални сцени, което не е особена изненада, като се има предвид, че още през 1998 г. един от първите филми на датчанина - "Idioterne", показа реален полов акт на екрана.
Още по-скандален пък е основният смисъл на продукцията, според която не Бог, а... Сатаната е създал света.

Иначе сюжетът на "The Antichrist" разказва за скърбяща двойка, която се опитва да преживее загубата на невръстния си син. Двамата главни герои се опитват да преоткрият себе си, като се преселват в хижа в гората. Вместо спокойствие обаче, там те откриват най-големите си страхове.

В главните роли са Уилям Дефо (Willem Dafoe) и Шарлот Гейнсбург (Charlotte Gainsbourg), която грабна наградата за женска роля в Кан
Източник: avtora.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини