От х:

Днес в x:

Стив Бушеми като Бог, какъвто си го заслужаваме

Какво ще стане, ако Бог (Стив Бушеми) е мързеливо изкукало старче, на което просто не му се занимава с нас, а всички в предприятието му „Рай“ ООД са посредствени идиоти, на които им е писнал трудов стаж от 80 хиляди години без надежда за пенсиониране? Става това, което става в момента – всички тук, долу, сме прецакани на макрониво, а единствената молитва, която се сбъдва, е да си намерим ключовете.

„Чудотворци“ започва така, че човек се чуди дали това ще e следващият култов сериал или точно обратното. Определено се чувства, че върви по стъпките на „Доброто място“ с Тед Дансън и тепърва ще става все по-смешно.

Хората, които като мен търсят отчаяно заместител на „Теорията на големия взрив“, може би е добре да потърсят утеха при Стив Бушеми или поне да му дадат шанс.

Голяма подкрепа за „Чудотворци“ e Даниел Радклийф (Хари Потър), който тук играе единственият клетник, работещ в отдела „Сбъднати молитви“. Той обаче, както казах, се занимава предимно с намиране на ключове и ръкавици.

Надеждата почти е угаснала, когато на хоризонта се появява новата служителка в отдела на мечтите – ангелът Елиза (Джералдин Висванатън). Тя е типичен новак – иска да спаси планетата и човечеството, да се справи с глобални проблеми като болести и бедствия. Само че нито Бог, нито някой друг разбира ентусиазма й. Още в самото начало се опитват да го убият с думи като: „Трябва да разбереш, че е късно да спасиш Земята, не сме 30 000 г. пр. Хр. Не са двайсетина голи хора и стадо динозаври, които мърсуват в пещерата“.

Елиза обаче гори в работата и сключва на пръв поглед лесен облог с Бог и от това зависи окончателното приключване на експеримента на Бог със Земята.

Задължително е да спомена и изпълнителния директор на Бог, Санджей (Карън Сони, когото не може да не сте запомнили като Допиндер от „Дедпул“). Тук той е не по-малко смешен, всяка сцена с него е истински забавна.  

„Чудотворци“ е по книгата What In God’s Name на Саймън Рич от 2012 г., което означава, че има доста поле за развитие. Първият сезон има 7 епизода от по 20 минути. Освен това е замислен като антология, т.е Даниъл Радклиф може да не се появи в следващия сезон. Което е добре, защото тук едва ли ще се създаде спойка като тази при „Модерното семейство“ или „Теорията на големия взрив“. Нека оставим бъдещето да ни изненада.

Източник: https://momichetata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини